Украинският президент Володимир Зеленски смачка българския си колега Румен Радев

...
Украинският президент Володимир Зеленски смачка българския си колега Румен Радев
Коментари Харесай

Politico: Зеленски смачка българския президент с премерено презрение

Украинският президент Володимир Зеленски смачка българския си сътрудник Румен Радев в яростен ефирен диалог в София в четвъртък, против опозицията на Радев да въоръжава Украйна, написа " Политико ".

Смутеният български президент, очевидно сюрпризиран от възмущението на Зеленски , помоли телевизионните камери да изоставен стаята в президентския замък, където се снима срещата.

Зеленски посети България основно, с цел да се срещне с пронатовската и проевропейската администрация на премиера Николай Денков, която поддържа износа на оръжия за Украйна и също по този начин изследва способи за продажба на гражданско нуклеарно съоръжение.

Срещата с Радев , някогашен шеф на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и двузначен към НАТО, мина даже по-зле от предстоящото .

Събрани от двете страни на дълга дървена маса, украинската делегация седеше с каменни лица , понякога правейки гримаси и водейки си бележки, против екипа на Радев, до момента в който българският президент обясняваше, че " няма военно решение " и че " от ден на ден и повече оръжия няма да го вземат решение . "

Зеленски даде отговора си с премерено пренебрежение . " Не дай Боже да те сполети някаква покруса и ти да си на мое място ", сподели той. " И в случай че хората със споделени полезности не оказват помощ, какво ще извършите? Ще кажете: Путин, апелирам те, заграби българска територия?

" Не, вие като същински президент съм сигурен, че не бихте позволили компромис с вашата самостоятелност. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но доста ми се желае да ме разберете вярно ", означи той с подигравка, до момента в който уплашеният Радев с прекъсвания се криеше в бележника пред него .

Зеленски разкритикува Радев за това, че значително разказва нахлуването на Москва като " спор ", а не като война и за неразбираемите изказвания, че войната се популяризира и " уголемява своя тримерен размер ".

Категорично отхвърляйки предлагането на Радев за дипломатическо решение, Зеленски акцентира, че Кремъл е почнал " война на заличаване против украинците , а не против други страни " и сподели, че държавното управление на София - в несъгласие с Радев - е в право да доставя оръжия.

" Искам също да ви кажа, че каквито и муниции да има вашата войска, те няма да са задоволителни, с цел да се биете с Руската федерация. Нямате неприятна войска, хората ви са положителни, само че това няма да е задоволително, с цел да се биете против 160 милиона души. Ето за какво е добре да се дадат (оръжия), с цел да можем (ние) да се защитим (себе си) и войната да не пристигна при вас ", сподели той.

" Украйна и НАТО би трябвало да имат общи полезности. Не може да бъде другояче ", добави Зеленски. " Не можете да подкрепяте Русия и да поддържате балансираща позиция, тъй като Русия желае да унищожи НАТО, желае да унищожи Европа и Европейския съюз; това са техните цели. Разбираш ли ме ? "

Накрая Радев подсказа, че има предложение, само че помоли телевизионните камери да се отдалечат , преди да продължи.
 Радев желае да чува
Радев желае да чува " мир ", Зеленски - А какво ще кажете на Путин като пристигна при вас?

Каквото и да имате, би било недостатъчно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР