Украинският президент Володимир Зеленски се появи на фронта. Той посети

...
Украинският президент Володимир Зеленски се появи на фронта. Той посети
Коментари Харесай

Зеленски на фронта. Лондон му праща мощни оръжия

Украинският президент Володимир Зеленски се появи на фронта. Той посети два града наоколо до фронтовата линия в конфликтите с съветската войска – Лисичанск, който е част от Луганска област, директно до Северодонецк, и Соледар в Донецка област.

В Донбас се водят най-тежките сражения след нахлуването на Русия. Малко преди този момент Зеленски е посетил военни на фронта в Запорожка област и е разговарял с хора, принудени да избягат от домовете си, в това число от Мариупол, съобщи Нова тв.

„ Гордея се с всички, които срещнах, с всеки, с който се ръкувах и показах поддръжката си. Донесохме нещо за военните - убеденост ”, разяснява украинският държавен глава.

Междувременно стана ясно, че Англия ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън М270, с обсег 80 км, с цел да помогне на силите на Киев против съветската атака.

Системите М270 ще подобрят доста опциите на украинските сили, се споделя в изказване на английското министерство на защитата, представено от Франс прес.

Решението е било взето в тясна съгласуваност със Съединени американски щати, откакто Вашингтон разгласи предходната седмица, че ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън с обсег 80 км, инсталирани на леки бронирани машини.

„ Ако интернационалната общественост продължава поддръжката си, Украйна може да завоюва ”, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс и добави: „ Руската тактика се трансформира и нашата поддръжка също би трябвало да се промени ”. Според него новите оръжия ще оказват помощ на украинските сили да се защитят по-добре от „ бруталното потребление на артилерия с огромен обсег, която силите на Путин използваха безсистемно, с цел да унищожават градове ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР