Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените

...
Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените
Коментари Харесай

Зеленски: Всички сме мишени на Русия, помогнете на себе си като помогнете на нас

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към водачите на Обединените експедиционни сили на Обединеното кралство (JEF) посредством видео, предупреждавайки:„ Всички ние сме цели на Русия и затова всичко ще върви против Европа, в случай че Украйна не устои, тъй че бих желал вас да помогнете на себе си, като ни помогнете. ”

„ Искаме да имаме надеждни гаранции за нас и затова за вас ", посочи украинският президент на срещата в Лондон, проведена от английския министър председател Борис Джонсън. Присъстваха и водачите на Дания, Финландия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Норвегия.

„ Все още можем да спрем убийствата на хора и това е нещо, което можем да създадем дружно – да спрем унищожаването на демокрацията и да го създадем в този момент на нашата земя, другояче те ще дойдат и при вас ”, настоя той.

В объщението си Зеленски добави, че съветските пропагандисти „ не престават да споделят, че войната в Украйна е единствено началото... те се опасяват и други европейски страни ще дойдат, те споделят това в този момент и загатват доста от вас, които ме слушат сега ”.

Зеленски изрази и разочарованието си от НАТО поради отхвърли им да вкарат зона, неразрешена за полети.

 „ Чухме доста диалози за Третата международна война, че сякаш тя може да стартира, в случай че НАТО затвори украинското небе за съветски ракети и самолети и затова филантропичната зона, неразрешена за полети, към момента не е основана ”, добави той. Подчерта, че съветската армия  бомбардира мирни градове и да взривява жилищни блокове, лечебни заведения и учебни заведения.

„ Ясно е, че Украйна не е член на НАТО, ние разбираме това, ние сме съответни хора. Слушахме за отворени порти от години, само че в този момент също чухме, че не би трябвало да влизаме и би трябвало да признаем това. Аз се веселя, че хората стартират  да разбираме и да разчитаме на себе си и на нашите сътрудници, които ни оказват помощ “, сподели президентът.

„ Руската военна машина към момента може да бъде спряна. И несъмнено ще бъде по-лесно с вас. И най-важното, спрете унищожаването на демокрациите. Спрете в този момент, на нашата земя или те също ще дойдат при вас ”.

По-рано английското държавно управление разгласи, че ще добави нови 350 нови съветски публични лица и предприемачи към листата си със наказания против Русия и девет нови описи в английския режим на кибер наказания, съобщи Ройтерс.

Сред лицата в този последния кръг от наказания са Андрей Мелниченко, който притежаваше огромния производител на торове EuroChem Group и въглищната компания SUEK, Пьотр Авен, който е петролен вложител и който построи европейска бизнес империя с приблизителна чиста стойност от 4,7 милиарда $, както и министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.

Списъкът със наказания включва още някогашният началник на „ Алфа банк ” Пьор Авен и милиардера Михаил Фридман.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР