Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към лидерите на Г-7,

...
Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към лидерите на Г-7,
Коментари Харесай

Зеленски към Г-7: Разчитаме на навременна помощ - лидерите я обещаха

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към водачите на Г-7, като сподели, че Украйна разчита на тях да дават навременна военна помощ, с цел да може страната да се опълчи на съветските офанзиви.

Днес Киев е хазаин на изключителна среща на Г-7, свикана особено в деня на втората годишнина от съветското настъпление.

„ Вие доста добре знаете всичко, от което се нуждаем, с цел да запазим нашето небе предпазено, да укрепим нашите военни на сушата, и вие знаете всичко, от което се нуждаем, с цел да поддържаме и продължим триумфа си в морето. И вие чудесно знаете, че всичко това ни би трябвало в точния момент и ние разчитаме на вас. “ – уточни Зеленски, представен от БГНЕС.

Част от водачите на Седмицата участваха във форума онлайн, а други – посредством видеовръзка.

От своя страна водачите дадоха обещание да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо " във войната й против Русия, и обявиха, че ще търсят способи да накарат Москва да заплати за нанесените вреди от нейната инвазия, заяви БНР с позоваване на Ройтерс.

" Докато Украйна навлиза в третата година от тази безмилостна война, нейното държавно управление и нейният народ могат да разчитат на поддръжката на Г-7 толкоз дълго, колкото е належащо “, се споделя в изказване на водачите от Групата на седемте.

" Ние оставаме уверени, че можем да подсигуряваме Украйна в битката ѝ за нейното бъдеще. Ще помогнем на Украйна да посрещне своите незабавни потребности от финансиране. " - се показва в документа на Седмицата.

Лидерите обявиха, че съветските суверенни активи, намиращи се на запад, ще останат замразени, до момента в който Москва не платите вредите, нанесени на Украйна. Техните министри би трябвало да проучат всички пътища за потребление на тези съветски активи, като за това би трябвало да се отчета до срещата на Г-7 през юни.

Те също по този начин се ангажираха да продължат да подхващат стъпки за ограничение на бъдещите енергийни доходи на Русия, както и да попречат на развиването на нейни енергийни планове.

Срещата се води от италианската премиерка Джорджа Мелони, чиято страна е ръководител на групата през тази година. Самата Джорджа Мелони дойде за срещата в Киев с трен от Полша. В украинската столица дойдоха също дружно лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, белгийският и канадският министър председатели Александер Де Кро и Джъстин Трюдо. Останалите водачи на Г-7 участваха виртуално в срещата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР