Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в обръщение по

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в обръщение по
Коментари Харесай

Зеленски с призив на Възкресение

Украинският президент Володимир Зеленски прикани сънародниците си в послание по случай Възкресение Христово да се обединят в молитвите си и да се молят един за различен и за бойците на фронта. По думите му Бог, който има " украински байрак на рамото Си ", ще направи по този начин, че животът да победи гибелта, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Да се молим един за различен. Когато всички се приближихме един към различен, престанахме да бъдем непознати един за различен ", сподели Зеленски, облечен в обичайната украинска риза - вишиванка, и с обичайните си панталони цвят каки, в прочувствено послание в обществената мрежа " Телеграм ".

Застанал пред 1000-годишната катедрала " Св. София " в Киев, нравствен и архитектурен монумент на православието в Украйна, Зеленски означи, че страната му води война за победа против Русия към този момент 802 дни.

" И ние имаме вяра: Бог има на рамото си шеврон (военна нашивка - бел. ред.) с украинското знаме. Така че с подобен съдружник, животът няма по какъв начин да не победи гибелта. "

В Москва президентът Владимир Путин присъстваше на празничното свещенодействие, което беше отслужено от главата на Руската православна черква Патриарх Кирил, корав покровител на съветския водач и неговата война в Украйна.

Десетки хиляди хора бяха убити, а милиони - прогонени от домовете си, откогато през февруари 2022 година Путин подреди нахлуването на територията на по-малкия комшия на Русия. Войната навлезе в третата си година, само че краят ѝ към момента не се вижда на хоризонта, отбелязва Ройтерс.

Зеленски, който е евреин, прикани за молебствия на първо място за бойците, които посрещат Великден в окопите, да се завърнат живи и здрави, както и за земята и народа, чийто дух " не може да бъде грохнал " и които, добави той, ще видят един ден Украйна свободна.

" Украинците коленичат само в молитва ", сподели Зеленски. " Никога пред окупатори и нашественици. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР