Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Запада да не вдига

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Запада да не вдига
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада да не вдига санкциите против Москва

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден Запада да не подвига глобите, наложени на Москва поради анексирането на Крим и поддръжката за проруските сепаратисти, съобщи Франс прес.

"Някои на Запад загатват за събаряне на глобите, защото губят пари. Ние обаче губим хора. Докато няма мир, глобите би трябвало да останат ", съобщи Зеленски в Киев на 16-ия годишен конгрес на Ялтенската европейска тактика.

"Колкото до Крим, съгласно мен най-трудната обстановка ще е към връщането на Крим. Още не съм имал срещи нито в нормандски формат, нито с Путин. Ще се борим, с цел да си върнем Крим. И освен с думи ", съобщи Зеленски.

По думите му Киев "има няколко формата, няколко хрумвания " по какъв начин да се реши въпросът.

"Не мога обаче да приказвам за това пред вас, още е прекомерно рано. Ще стане както с размяната (на пандизчии сред Украйна и Русия). И към този момент не ми се ще някой да употребява нашите хрумвания ", добави президентът.

В момента Киев приготвя нови описи със арестувани лица за замяна с Русия. Нов стадий от размяната "ще се договаря и в Минск, и в нормандския развой ", уточни Зеленски, съгласно който среща в нормандски формат се чака до края на септември.

Украинският водач назова чудесни връзките на страната си със Съединени американски щати и благодари на американското управление за решението да й даде помощ по линия на Държавния департамент и на Пентагона.

"Чували сте, че Съединени американски щати ни бяха блокирали военна помощ за 250 милиона $, само че в този момент сме в чудесни връзки с Щатите, тъй като в този момент ще имаме 140 и още 250 милиона $. Благодарен съм им за помощта ", сподели Зеленски и акцентира, че в този момент Украйна "ще получи 390 милиона $ ".

Президентът на Украйна съобщи, че е податлив да преглежда внимателно концепцията за изпращане на умиротворителни сили в Донбас.

"Не желая да развием с Донбас сюжет като в Абхазия или Приднестровието, по тази причина се отнасям доста внимателно, по тази причина не повдигам тази тематика ", уточни той.

Затова и Леонид Кучма, основният украински договарящ в Контактната група за споразумяване в Източна Украйна, не повдига тази тематика в Минск, добави президентът.

Същевременно Зеленски означи, че ще е "доволен, в случай че има миротворци по границата сред Украйна и Русия ".

Годишният конгрес на Ялтенската европейска тактика (Yalta European Strategy- YES) е водещ конгрес за разискване на европейското бъдеще на Украйна в световен контект и лансиране на нови хрумвания, написа на уеб страницата му. През 2004 година създателят Виктор Пинчук поканва водачи към 30 евопейски водачи от от политиката, бизнеса, медиите, гражданското общество и експертната общественост на първия конгрес. До 2013 година той се организира в двореца Левада в Ялта - знак на разделянето на Европа от 1945 година След анексирането на Крим се реалокира в Киев. Сред участниците през годините са били Тони Блеър, Бил Клинтън, Реджеп Тайип Ердоган, Шимон Перес и други На тазгодишния 16-и конгрес са поканени президентите на Естония и Финландия. Темата е "Щастие в този момент. Нови подходи към един свят в рецесия ". Над 400 политници, дипломати, бизнесемни специалисти и цивилен деятели от 26 страни проучват основните провокации на днешния свят от позиция "управлението за благополучие " и по какъв начин то може да спомогне да решаването им.

В този подтекст украинският водач назова глобите "данък в името на мира ", а като главно изискване за щастието на украинския народ уточни привършване на войната в Донбас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР