Украинският президент Володимир Зеленски призова днес държавите от Г-7 да

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес държавите от Г-7 да
Коментари Харесай

Зеленски: Путин е в последния етап от властта си

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден страните от Г-7 да оказват помощ на Украйна да закупи и разположи повече съвременни системи за противовъздушна защита, откакто съветски ракети нанесоха съществени вреди на гражданската инфраструктура в страната.

" Обръщам се към вас с молба да засилим общите старания за финансово подкрепяне на основаването на въздушен щит за Украйна. Милиони хора ще бъдат признателни на Групата на седемте за такава помощ ", съобщи той във видеообръщение към водачите на Г-7.

В изказването си украинският държавен глава акцентира, че съветският водач Владимир Путин към момента има " опция за ескалация " след двудневните широкомащабни въздушни удари по градове в Украйна.

" Руският водач, който в този момент е в последния стадий от властта си, към момента има опция за по-нататъшна ескалация ", съобщи Зеленски и добави, че това е " опасност за всички нас ".

Според него, Русия се пробва да въвлече своя съдружник Беларус във войната в Украйна и изиска интернационална задача за наблюдаване на границата с Беларус.

" Русия се пробва непосредствено да въвлече Беларус в тази война, разигравайки провокация, че сякаш приготвяме нахлуване против тази страна ", сподели Зеленски и прикани на украинско-беларуската граница да бъдат ситуирани интернационалните наблюдаващи, които " да наблюдават обстановката със сигурността ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР