Украинският президент Володимир Зеленски призна, че украинските сили са се

...
Украинският президент Володимир Зеленски призна, че украинските сили са се
Коментари Харесай

Зеленски призна, че Лисичанск е превзет от руснаците

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че украинските сили са се изтеглили от Лисичанск (в Донбас). Наред с това той даде обещание, че украинският надзор над региона ще бъде възвърнат, заяви Ройтерс.

" Ако командирите на нашата войска изтеглят хората от избрани точки на фронта, където врагът има най-голямо преимущество, а това се отнася и за Лисичанск, това значи единствено едно нещо - че ще се върнем с помощта на нашата тактичност, с помощта на увеличението на доставките на съвременни оръжия ", сподели Зеленски в постоянното си видеообръщение към украинците.

Генералният щаб на украинската войска заяви, че е наредно евакуиране на военните елементи, " с цел да бъде непокътнат животът на украинските бранители (на Лисичанск) “.

Той изясни, че " в изискванията на неведнъж предимство на съветските войски в артилерия, авиация, ракетни установки, муниции и персонален състав, продължаването на отбраната на града би имало съдбовни последствия ".

Още преди ден Русия разгласи, че е открила надзор над Лисичанск. Русия завладя Лисичанск доста по-бързо, в сравнение с съумя да окупира Северодонецк. - прилежащия огромен индустриален град в Луганска област, който бе подравнен със земята след няколко седмици обстрел.

Превземането на Лисичанск значи, че съветската войска и сепаратистите към този момент управляват изцяло Луганска област. Сега те ще могат да се съсредоточат върху завладяването на Славянск и Краматорск, на към 80 километра на запад.

Двата огромни града се намират в Донецка област, която дружно с Луганска област образува промишления район Донбас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР