Украинският президент Володимир Зеленски приветства разпускането на киевски съд като

...
Украинският президент Володимир Зеленски приветства разпускането на киевски съд като
Коментари Харесай

Зеленски закри съд в Киев и обяви война на корупцията

Украинският президент Володимир Зеленски приветства разпускането на киевски съд като доказателство, че Украйна може по едно и също време да се бори с корупцията и с съветската инвазия , оповестява " Ройтерс ".

Тази история е към своя край, съобщи той, обявявайки, че е подписал закон за закриване на Киевския областен административен съд , който украинските антикорупционни органи съпоставиха с незаконна организация и чийто ръководител беше глобен от Съединени американски щати на 9 декември.

" Но историята на промените продължава - тя продължава, даже по време на такава война ", посочи Зеленски по време на обичайното си вечерно видеообръщение.

Той подписа закона в същия ден, в който той беше признат от украинския парламент, в символ на широкообхватни нужни на Украйна, с цел да се причисли към Европейския съюз.
 Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз
Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз

Европарламентът одобри резолюция с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се "

От своя страна ръководителят на съда Павло Вовк написа във Facebook, че решението за премахването на съда е чисто политическо, взето небрежно и " тези, които го приветстват през днешния ден, скоро ще съжаляват ".

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че В ашингтон постанова наказания на Вовк " за искане на подкупи в подмяна на интервенция в правосъдни и други публични каузи ". Под ударите на глобите попадат и двама от най-близките му членове на фамилията.

Дело за корупция против Вовк беше изпратено до Върховния антикорупционен съд на Украйна това лято, откакто години наред каузи против него бяха блокирани.

Националното антикорупционно бюро на Украйна заяви, че на 17 юни са били повдигнати обвинявания против Вовк, двама от неговите заместници, четирима от магистратите в съда и четири други лица, в това число ръководителя на държавната правосъдна администрация на страната.

Обвиняемите " действаха в границите на незаконна организация ", ръководена от Вовк, за завладяване на държавната власт посредством придобиване на надзор над правосъдните органи и съзнателно възпрепятстване на тяхната работа, показаха от антикорупционната работа.

През юни на Украйна и прилежаща Молдова за присъединение към блока. Този развой обаче може да отнеме доста години и изисква обширни промени за реализиране на голям брой стандарти - от правосъдната политика до финансовите услуги и сигурността на храните.
 Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз Обновена
Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз

Киев посочил с делата си, че извършва европейските критерии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР