Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада да приеме нов

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада да приеме нов
Коментари Харесай

Украинският президент поиска от Запада да приеме нов пакет санкции

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Запада да одобри нов пакет наказания против Москва след оповестяването на в допълнение редуциране на съветските газови доставки за Европа, съобщи ДПА.

В постоянното си видеообръщение нощес Зеленски съобщи, че за всички към този момент е ясно, че Русия упражнява напън върху Европа и употребява държавния енергиен колос " Газпром ", с цел да направи тази зима " най-тежката " за европейските страни.Той осъди " следващото провокирано покачване на цените на газа ", ориентирано против европейците.

" За всички е ясно, че това е целеустремен ценови гнет от страна на Русия против Европа ", съобщи Зеленски и прикани " на терора да се отговори със наказания ", отбелязва Франс прес.

Москва съзнателно поддържа покачването на цените на газа до еквивалента на над 2000 евро за 1000 куб. м на борсата, сподели украинският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски акцентира също, че е належащо съветската общност да научи за човешката цена на войната. Макар че от началото на войната са починали близо 40 хиляди съветски бойци, съветското общество като цяло не е осведомено с тези числа, сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР