Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Франция и Германия при

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Франция и Германия при
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Франция и Германия тежко въоръжение и изтребители

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Франция и Германия при снощното си посещаване в Париж да дават тежко въоръжение и модерни изтребители на страната му, съобщи Ройтерс. Днес украинският президент ще се насочи към Брюксел, където ще взе участие в среща на върха на Европейски Съюз.
" Разполагаме с доста малко време. Говоря за оръжия, нужни за мир и за преустановяване на войната, която Русия стартира ", сподели украинският президент. " Франция и Германия имат капацитета да трансформират радикално обстановката (на бойното поле), по този начин виждам нашите диалози през днешния ден. Колкото по-скоро получим тежко въоръжение с огромен обхват и нашите летци получат модерни самолети, толкоз по-бързо ще завърши съветската експанзия ", сподели украинският президент.

Зеленски дойде нощес във френската столица за работна вечеря с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц. Украинският президент беше посрещнат на стълбите на Елисейския замък от френския си сътрудник, който го прегърна другарски, отбелязва Асошиейтед прес, след което тримата водачи влязоха вътре. Посещението на Зеленски е поврат в отношението му към Франция и Германия, за които по-рано през войната мнозина в Украйна смятаха, че не вършат задоволително, с цел да ѝ оказват помощ.
По-рано денем през вчерашния ден, преди да дойде в Париж, Зеленски имаше диалози във Англия, където още веднъж прикани западните съдружници да дават на Украйна самолети, благодарение на които тя да обърне хода на войната с Русия.
От началото на годината западните страни усилиха доста военната помощ за Украйна. Те дадоха обещание на Киев стотици танкове и бронирани машини, както и оръжия с по-голям обхват, само че към този момент отхвърлят да дават на Украйна бойни самолети западно произвеждане.

Макрон уточни преди работната вечеря със Зеленски и Шолц, че на нея ще бъдат разисквани оперативни въпроси, още веднъж съобщи, че не трябва да се разрешава на Русия да завоюва войната, и добави, че Париж сходно на Берлин ще продължи да оказва помощ военно на Киев, колкото е нужно.
Също преди вечерята Шолц посочи в подтекста на идната през днешния ден среща на върха в белгийската столица, че Украйна е част от европейското семейство.  " Отнасям ясно обръщение в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство ", сподели Шолц.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Фев 2023216809 Фев 202310807 Фев 202340304 Фев 2023131602 Фев 202323601 Фев 20231072Коментарирукола Z09 Фев 2023 8:52ч.
Ей го двойникът на Радев Румбата и той се грижи за сънародниците си, по какъв начин да умират скоропостижно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати mango09 Фев 2023 9:03ч.
Оръжия за мир...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дороти09 Фев 2023 9:18ч.
Искам, желая, бе, желая сладолед, близалки, пуканки...искаааааамммммм.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk09 Фев 2023 9:25ч.
Идат, идат, от изток идат балони и Буревестници, дарове ще има за всички без сърце!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Станиславски:09 Фев 2023 9:41ч.
Спрете европейския гастрол на този слаб актьор! Слаба пиеса, слаб режисьор и доста слаби поддържащи функции! Катастрофален неуспех!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати непретенциозен укроп09 Фев 2023 9:45ч.
Зеленски доста непретенциозен. От Франция можеше да изиска и нуклеарно оръжие?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Kubis09 Фев 2023 9:59ч.
Наркотизирания шут дефинитивно е приел заръката на господаря му Байдън да се бие Украйна до последния украинец! Целта е обезлюдяване на територията и населяване с американския хайлайф при вероятно изригване на вулкана Йелстун! Дано Русия скоро да унищожи укро нацистите!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Самарин09 Фев 2023 10:52ч.
Този френски сопол,който по сигурни аргументи не е влизал даже в казарма,който няма хабер от една трета международна война си подава задника на украинския обикновен клоун.Безумци,не дразнете съветският президент,защото всичко си има краен лимит.Ще изгорите като мишки в стърнище,добре запомнете това.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не виждам никакви незаобиколими аргументи да съществуват такива унитарни страни Германия и Франция09 Фев 2023 11:05ч.
И в двете, даже през днешния ден, единната езикова норма за съществувалите през средновековието феодални субекти не е до дъно построена. И май няма и да бъде.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Свърши си работата09 Фев 2023 11:29ч.
Зеленски щом мужиците за 1 година взеха стотина села.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И каква е тази работа?09 Фев 2023 11:54ч.
Да изтича силата на Русия? Ако това ви прави благополучен, идете на психоаналитик.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202367107 Фев 202367505 Фев 202392707 Фев 2023600
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР