Украинският президент Вoлoдимир Зеленски отбелязва, че системата на руския му

...
Украинският президент Вoлoдимир Зеленски отбелязва, че системата на руския му
Коментари Харесай

Зеленски за Путин: Трябва да бъде спрян, воюва не само срещу Украйна

Украинският президент Вoлoдимир Зеленски отбелязва, че системата на съветския му сътрудник Владимир Путин би трябвало да загуби войната против Украйна. В речта си на съвещанието на Европейския съвет той означи, че е належащо ясно да се види общата европейска цел, оповестява УНИАН.

" Това е същото, както беше в началото. Системата на Путин би трябвало да загуби в тази война против Украйна. Защото това е войната на Русия освен против Украйна, само че против всички нас, против вашите страни също, против цялата ни Европа и европейски път на живота ", сподели Зеленски.

Той добави, че Путин се пробва да разшири система, която е противоположна на европейската.
 След офанзивата против Киев: Зеленски изиска най-модерните Противовъздушна отбрана системи, незабавно
След офанзивата против Киев: Зеленски изиска най-модерните Противовъздушна отбрана системи, незабавно

Трябва да потвърдим, че терорът постоянно е губещият, упорства украинският водач

" В неговата система хората нямат никакво значение. Човешките права, достолепието на всички общности в обществото, равенството на народите - всичко това не съществува в системата на Путин. Той въоръжи тази своя система, сложи ресурсите на Русия в нейна услуга и го хвърли във войната ", означи президентът.

Така че, акцентира Зеленски, той би трябвало да загуби.

" Това е въпрос на живот и гибел за всичко, което е скъпо за вас и мен в Европа. Никъде в Европа не би трябвало да царува насилието и деградацията, които царят в Русия ", добави той.

Зеленски напомни, че тази нощ е осъществена още една ракетна офанзива против Киев.

" Ние свалихме 31 съветски ракети, в това число балистични. Ние в Украйна в действителност оценяваме цялата помощ за нашата защита. Всички системи за противовъздушна защита, предоставени на Украйна, по-специално от европейските страни, разрешават на нашите градове и села да живеят. За страдание, съществуващите системите за противовъздушна защита не са задоволителни, с цел да затворят цялата ни територия от съветски гнет ", акцентира той.

Президентът означи, че не става дума за стотици системи, а за постижима численост за отбрана на цялата територия на Украйна.
 Киев под ракетна офанзива след 44-дневна пауза
Киев под ракетна офанзива след 44-дневна пауза

Всички ракети са свалени след тричасова въздушна паника

" Всички знаете какви стъпки би трябвало да се подхващат. Призовавам ви да помогнете за отбраната на нашите градове: Харков, Суми, Днипро, Одеса, Херсон и други. Трябва да осигурим надеждна отбрана на небето над фронта в Украйна. Така че Путин е надвит в борбата за украинското небе. Когато това се случи, той ще загуби и земята ", сподели Зеленски.

Държавният глава означи още, че боеприпасите също са жизненоважен въпрос. Той още веднъж благодари и за поддръжката на чешката самодейност за закупуване на снаряди за украинските бойци.

" Няма смисъл да чакаме да забележим какво е подготвил Путин за Балтика или други елементи на Европа, в случай че " нападателният му капацитет може да бъде погубен в този момент ", настоя той.
 Киев още веднъж е цел на съветска ракетна офанзива Обновена
Киев още веднъж е цел на съветска ракетна офанзива

Кметът на столицата разгласи за минимум 10 ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР