Украинският президент Володимир Зеленски осигури нова военна помощ за страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски осигури нова военна помощ за страната
Коментари Харесай

Германия и Украйна подписаха исторически пакт за сигурност

Украинският президент Володимир Зеленски обезпечи нова военна помощ за страната си и подписа дълготраен пакт за сигурност с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин. Това съобщи Ройтерс.

Зеленски е на аудиенция в Германия и Франция в опит да събере военна помощ в сериозен миг от войната против Русия, като украинските войски се изтеглят от Авдеевка.

Пактът за сигурност е със период от 10 години. Той ангажира Германия да поддържа Украйна с военна помощ и да удари Русия със наказания и надзор върху износа, както и да подсигурява, че съветските активи остават замразени. Берлин към този момент е подготвил различен неотложен пакет за поддръжка на стойност 1,13 милиарда евро, който е фокусиран върху противовъздушната защита и артилерията.

Важността на документа не може да бъде надценена. Той ясно демонстрира, че Германия ще продължи да поддържа самостоятелна Украйна в нейната отбрана против съветската инвазия, уточни Шолц. И в случай че в бъдеще има друга съветска експанзия, ние сме договорили подробна дипломатическа, икономическа и военна поддръжка, добави той.

Зеленски уточни, че помощта е от решаващо значение, защото военните доставки от други сътрудници са намалели, до момента в който Русия има преимущество в артилерията на фронтовата линия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР