Украинският президент Володимир Зеленски осъди днес като средство за психологически

...
Украинският президент Володимир Зеленски осъди днес като средство за психологически
Коментари Харесай

Володимир Зеленски определи като психологически натиск стр...

Украинският президент Володимир Зеленски осъди през днешния ден като средство за " психически напън " скупчването на съветски войски по границите на страната му. Той сподели това в деня, когато на територията на Беларус започнаха руско-белоруски военни маневри, съобщи Франс прес.

" Смятаме, че скупчването на войски покрай нашите граници съставлява средство за психически напън от страна на нашите съседи ", сподели Зеленски, представен в прессъобщение на президентството.

Армиите на Минск и Москва с десетдневни маневри в Беларус

" Тук няма нищо ново. Що се отнася до рисковете, те съществуват и в никакъв случай не са изчезвали от 2014 година ", годината на анексирането на Крим от Русия и началото на спора с подкрепяни от Москва сепаратисти в Източна Украйна, добави той.

Въпросът е в нивото на тези опасности и по какъв начин реагираме на тях, добави Зеленски.

Белият дом: Руските учения в Беларус способстват за ескалацията

Според съветското министерство на защитата маневрите ще продължат до 20 февруари и ще се водят на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и " разнообразни обекти " в Беларус, по-специално в региона на Брест, на границата с Украйна.

Украйна стартира през днешния ден лични, оповестени по-рано маневри в отговор на руско-беларуските учения " Съюзна решителност 2022 ", които Киев и Западът считат за част от военната ескалация от страна на Русия в района, съобщи Ройтерс.
Свързани вести Ще се схванат ли: Русия и Украйна сядат на масата за договаряния Шефът на НАТО благодари на Ердоган за напъните за решение на рецесията в Украйна Путин: Ако Украйна влезе в НАТО, ще избухне нуклеарна война Москаленко: Не изключвам война с Русия Русия струпа войски на граница Беларус-Украйна СНИМКА/ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР