Украинският президент Володимир Зеленски определи като руско варварство ракетния обстрел

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи като руско варварство ракетния обстрел
Коментари Харесай

Зеленски: Ударите по Одеса са варварство от страна на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира като " съветско безчовечие " ракетния обстрел против пристанището в Одеса.

САЩ също осъдиха офанзивата, която Русия отхвърля. Турският президент Ердоган увери, че все пак износът на украинско зърно ще стартира скоро.

Украинските управляващи оповестиха, че има потърпевши от съветските удари, нанесени по пристанището в Одеса.

По данни на украинската войска две ракети са поразили черноморското пристанище в събота.

Ракетната офанзива демонстрира, че на Москва не може да се има доверие за осъществяването на зърнената договорка, подписана с Организация на обединените нации, Турция и Украйна в петък. Тази позиция отбрани президентът Володимир Зеленски:

" Циничният съветски ракетен удар по Одеса, по нашето пристанище, се оказа удар по политическите позиции на самата Русия. И в случай че някой в света каже, че е нужен разговор с Русия, каквито и да е договорености, дано види какво се случва. Руските ракети " Калибър " унищожиха самата опция за сходни изказвания ".

Делегация на американския Конгрес се срещна със Зеленски и даде обещание по-нататъшна поддръжка против Русия.

Преди това от Държавния департамент осъдиха съветската офанзива против Одеса. Държавният секретар Антъни Блинкън уточни, че нападението " подкопава работата на Организация на обединените нации, Турция и Украйна " за снабдяване на храна от сериозна значимост на международните пазари. Блинкън повтори обвиняванията, че Русия носи отговорността за задълбочаващата се международна продоволствена рецесия.

Украински представители въпреки всичко прецизираха, че с офанзивата в Одеса въпреки всичко не са били нанесени съществени вреди. Продължава подготовката за възобновяване на зърнения експорт.

Транспортирането на украинско зърно по море ще стартира скоро, увери турският президент Реджеп Ердоган. Министърът на защитата Хулуси Акар цитира изказвания пред Анкара на съветски публични представители, че Москва " няма нищо общо " с ударите по пристанището в Одеса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР