Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат освободени от

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат освободени от
Коментари Харесай

Подкупи, цинизъм и некомпетентност: Зеленски уволни началниците на всички военни окръжия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще бъдат освободени от служба началниците на всички регионални военни центрове за набиране на военнослужещи в Украйна заради опасения от корупция, съобщи Ройтерс.

Зеленски съобщи, че инспекция на украинските военни окръжия е разкрила признаци за злоупотреби със служебно състояние, вариращи от нелегално обогатяване до прекачване зад граница, макар военновременната възбрана, на мъже, подлежащи на готовност, предава Българска телеграфна агенция.

„ Тази система, би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупничеството по време на война е държавна измяна “, сподели той.

Киев трансформира битката с корупцията в собствен основен приоритет във войната с Русия и процеса за присъединение към Европейски Съюз.

Зеленски разгласи, че главнокомандващият украинските сили ген. Валерий Залужни ще бъде претрупан с осъществяването на решението, и че новите претенденти за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване СБУ.

18 месеца след началото на войната с Русия Украйна се сблъсква с провокации при попълването на персоналния състав на армията, която от време на време е разтърсвана от кавги, разкриващи корупция и неприятни практики при набирането на военнослужещи.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР