Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в извършване на геноцид“

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в извършване на геноцид“
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в нещо чудовищно, Кремъл отговори

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в осъществяване на „ геноцид “ в Украйна, с цел да унищожи „ цялата нация “, ден след откриването на голям брой тела по улиците на град покрай Киев, след изтеглянето на съветските сили.

„ Да, това е геноцид. Унищожаването на цялата нация и народ. Ние сме жители на Украйна. Имаме над 100 националности. Става дума за унищожаването и заличаването на всички тези националности “, съобщи Зеленски в изявление по американския ефирен канал CBS.

„ И това се случва в Европа на 21 в. “, въздъхна той.

По-рано Украйна преди този момент упрекна съветската войска, че е направила „ предумишлено кръвопролитие “ на цивилни в Буча, градче североизточно от Киев, както и други „ ужаси “ в районите, които към този момент са „ освободени от нашественика “. Това провокира отвращение в западните страни и апели за спомагателни наказания против Москва.

Русия обаче отхвърлитвърденията, че съветски войски са убивали мирни поданици в град Буча.

Руското министерство на защитата съобщи, че видеокадрите и фотосите, показващи мъртви тела, са " поредна провокация " и " режисура " от страна на Киев.

Министерството сподели, че всички съветски военни подразделения са напуснали Буча на 30 март.

Зеленски прикани за „ стопроцентово евакуиране на съветските войски “, за връщане най-малко към ситуацията преди 24 февруари – деня на започване на съветското настъпление.

„ Това би ни разрешило да стартираме да обсъждаме други въпроси за края на окупацията, по какъв начин ще живеем по-късно “, добави Зеленски
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР