Украинският президент Володимир Зеленски нареди в сряда създаването на цялостна

...
Украинският президент Володимир Зеленски нареди в сряда създаването на цялостна
Коментари Харесай

Украйна свързва армията и военната индустрия

Украинският президент Володимир Зеленски подреди в сряда основаването на цялостна система, която да свърже армията и промишлеността.  Той направи това по време среща с държавното управление, военните и представители на отбранителната промишленост.

Това заяви президентът във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

Темата на срещата беше ново и съвременно оръжие за битка с разследващите дронове на съперника.

" Над фронтовите линии " Oрлан " или ZALA служат като очи за съветската артилерия и бойни дронове. Украйна има решение за тяхното заслепяване . Трябва да възприемем систематичен метод, от идентификация до дейно потребление на електронна война и средства за заличаване ", сподели Зеленски.

Производителите би трябвало ясно да схващат потребностите на фронтовата линия, до момента в който армията би трябвало да знае индустриалните благоприятни условия във всички райони.

" Фронтовата линия изисква бърз отговор на провокациите и заканите. Полагаме всички старания, с цел да защитим това, което е най-важно на бойното поле: животите на нашите воини ", сподели Зеленски.
 Украйна основава обособени военни сили за безпилотници
Украйна основава обособени военни сили за безпилотници

Зеленски оповести самичък подписването на подобаващ декрет

Припомняме, че за следващ път Зеленски повдига тематиката за въоръжаването на армията, което

Украйна ще създаде хиляди дронове с огромен обхват на деяние, способни да нанасят удари надълбоко в Русия през 2024 г, сподели по-рано тази седмица министърът на цифровите технологии на Украйна.

Михайло Фьодоров приказва за военновременната промишленост с дронове, в изявление в Киев, в което разкри нови детайлности за бранша след поредност от украински офанзиви с дронове против съветски петролни уреди през последните седмици.

" Категорията дронове камикадзе с огромен обхват на деяние се разраства с обсег от 300, 500, 700 и 1000 километра. Преди две години тази категория не съществуваше... въобще ", сподели той.

33-годишният Фьодоров е в основата на напъните на Украйна да подхранва частни военни започващи компании за нововъведения и създаване на промишлеността с дронове, до момента в който войната навлиза в третата си година и Украйна търси нови способи да отвърне на добре окопаните съветски сили.

Неотдавнашната поредност от удари против петролни уреди, сподели той, отразява напредъка на държавното управление в бързото дерегулиране на пазара на дронове и увеличение на финансирането за него, като страната работи като рисков вложител.

Около 2,5 милиона $ безплатни средства за започващи военни технологии бяха отпуснати посредством самодейността BRAVE1, основана от държавното управление предходната година, сума, която би трябвало да бъде увеличена почти 10 пъти през 2024 година, сподели той.
 Украйна ще създаде над един милион дрона за фронта следващата година
Украйна ще създаде над един милион дрона за фронта следващата година

През декември страната ще създаде над 50 000 FPV дрона

" Ще се борим да увеличим още финансирането ", добави той.

За разлика от Русия, където производството на дронове е доминирано от страната, по-голямата част от производителите в Украйна са частни . Фьодоров сподели, че единствено една от 10-те компании, чиито дронове могат да летят до районите към Москва или Санкт Петербург, е държавна компания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР