Украинският президент Володимир Зеленски каза, че приоритетите му на днешните

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че приоритетите му на днешните
Коментари Харесай

Зеленски иска още военна помощ от лидерите от НАТО, Германия вече му обеща

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че целите му на днешните диалози с водачи от НАТО ще бъдат нови пакети с военна помощ, покана за участие в НАТО и гаранции за сигурността на Киев, до момента в който тече процесът по присъединение, съобщи Ройтерс.

„ Трябва да сме наясно, че ще имаме покана (за присъединение към НАТО), сега, в който обстановката в областта на сигурността го разрешава “, написа Зеленски в „ Телеграм “.

Германия се съгласи да даде на Украйна спомагателни пускови установки и ракети за системата за противовъздушна защита „ Пейтриът “. Това съобщи Зеленски след диалог с немския канцлер Олаф Шолц.

„ Това е извънредно значимо за опазването на живота на хората в Украйна от съветския гнет “, добави Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

Украинският президент се среща през днешния ден с водачи от страните членки на НАТО във Вилнюс, откакто те оповестиха, че бъдещето на Украйна е в алианса, само че отхвърлиха апела му за явен график за присъединението на страната му.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР