Украинският президент Володимир Зеленски изнесе силна реч пред германския Бундестаг,

...
Украинският президент Володимир Зеленски изнесе силна реч пред германския Бундестаг,
Коментари Харесай

Историческа реч на Зеленски в Бундестага: Г-н Шолц, съборете тази стена, помогнете ни да прекратим войната

Украинският президент Володимир Зеленски изнесе мощна тирада пред немския Бундестаг, ден откакто се обърна към американския Сенат с апел за по-силна поддръжка за страната си в разгара на съветската военна инвазия. 

Посрещнат с овации на крайници от присъстващите в залата, Зеленски провокира спомените на немските законодатели от интервала на разделянето на Източна и Западна Германия, като съпостави обстановката в Украйна с издигане на нова Берлинска стена в Европа. 

" Г-н канцлер Шолц, съборете тази стена. Покажете лидерска мощ. Моля ви, помогнете ни да спрем тази война ", сподели президентът на Украйна в речта си, като цитира думите на Роналд Рейгън в Берлин от 1987 година - " Г-н Горбачов, съборете тази стена ". 



" Обръщам се към вас три седмици след офанзивата на съветските войски. Русия бомбардира нашите градове и унищожава всичко. Окупаторите към този момент убиха 108 деца - посред Европа, в 21 век. В най-мрачния час за нашата страна и за цяла Европа, ви приканвам да положите повече старания. 

Путин издигна стена сред хората в Европа. С всяка последваща бомба, която Русия хвърля над Украйна, тази стена става все по-висока. Но и съмненията на Запада да одобри Украйна в НАТО и Европейски Съюз са " камъни " за тази стена. Германия оказа помощ за построяването на стената, която изолира Украйна и я остави в ръцете на Русия ", сподели още Володимир Зеленски. 

Той не пропусна да насочи рецензии по отношение на немските държавни управления за това, че са позволили да оказват помощ на Русия за изолирането на Украйна - изключително посредством газопровода " Северен поток 2 ". 

" Ние постоянно сме казвали, че " Северен поток 2 " е оръжие. А какъв отговор получавахме? Бизнес, бизнес, бизнес ". 

Той уточни, че съветската войска не прави разлика сред цивилни и бойци при обстрела на Украйна. Зеленски прикани да се провежда въздушен мост - още веднъж по историческия образец на Берлин от 1948-1949 година по време на руската обсада на града - с който ще се подсигурява и въздушната сигурност на страната. 

" Това е Бабин Яр (едно от знаковите места в Киев от интервала на нацисткия Холокост в Украйна по време на Втората международна война, б.р.). Точно там в този момент падат бомбите. В Европа още веднъж се пробват да унищожат един цялостен народ. Защо? Хората в Украйна желаят да живеят на независимост, а не да бъдат подчинени на съветската страна.  Всеки би трябвало да помогне, с цел да не се срами след войната от това, че не се е намесил. 80 години след Втората международна война - каква е цената на историческата отговорност? ", попита още Зеленски пред Бундестага. 

Той благодари на всички немски жители - публицисти, доброволци и бизнесмени - които са помогнали на Украйна по верме на войната, само че прикани за по-сериозни наказания против Русия, тъй като настоящите не са задоволителни за прекъсването на войната. 

Въпреки че немските депутати приветстваха Зеленски след включването му, спор по казаното от него не се състоя. 

Вместо това председателстващата съвещанието Катрин Гьоринг-Екхард реши да премине към идващите точки от дневния ред и даже поздрави двама от депутатите по случай рождения им ден. 

Решението ѝ провокира ужас и неодобрение в залата от страна на опозицията. 

HERZLICHEN GLÜCKWUNSCH ZUM 60. GEBURTSTAG?????????
— Hendrik Wieduwilt (@hwieduwilt)
Spiegel показва, че ръководителят на ХДС Фридрих Мерц е разкритикувал ръководещите за това, че моментът на чуването на Володимир Зеленски е " изцяло несъответствуващ " поради авансово плануваната полемика по тематиката за Covid-ваксините в същия ден. Искането на Мерц за осъществяване на разисквания за Украйна не беше утвърдено. 

Външният министър на Германия Аналена Бербок разгласи, че " в този миг слушането има същинска мощ ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР