Украинският президент Володимир Зеленски беше приет в четвъртък вечер от

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше приет в четвъртък вечер от
Коментари Харесай

Зеленски разчита на нидерландски криминалисти да съберат доказателства за военните престъпления на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски беше признат в четвъртък вечер от нидерландския крал Вилем-Александър, като му благодари за " поддръжката в отбрана на свободата “. Освен с краля, Зеленски се срещна и с премиера Марк Рюте, както и с министъра на защитата Каша Олонгрен. Президентът за следващ път настоя за помощ във въоръжаването, както и в следствието на военните закононарушения на Русия на своя територия.
Работата на вашите профилирани криминалисти в действителност оказва помощ за следствието на съветските военни закононарушения и за събирането на нужните доказателства, с цел да се стигне до основното - до правораздаване. Всичко това доближава нашата победа, нашата обща победа. Скъпи другари, запомнете, че ще унищожим съветското зло - да - с цел да защитим свободата си, нашия общ европейски метод на живот.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Военният министър от своя страна увери президента, че специалистите не стопират да работят на терен в Украйна.
Мога да ви осведомявам, че Нидерландия дава на Международния углавен съд мобилна лаборатория за съдебномедицински проучвания в Украйна, които са от решаващо значение за изправянето на отговорните пред съда.
Каша Олонгрен, министър на защитата на Нидерландия

Зеленски бе отведен във военновъздушна база дружно с министър-председателя Марк Рюте, където се срещна с украински военнослужещи, които са в Нидерландия за особено образование. На президента бяха показани оръжията и системите, на които се образоват украинските военнослужещи. Визитата на президента в Ниските земи беше изненадваща.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР