Украинският президент Володимир Зеленски беше посрещнат с военни почести в

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше посрещнат с военни почести в
Коментари Харесай

Посрещнаха Зеленски с военни почести в канцлерството в Берлин

Украинският президент Володимир Зеленски беше посрещнат с военни почести в канцлерството в Берлин, където има среща с канцлера Олаф Шолц, съобщи ДПА.

Двамата водачи ще беседват на четири очи, преди да разширят полемиката и към тях да се причислят и други публични представители. По-късно е планувана обща конференция.

Тази заран Зеленски беше признат от немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в резиденцията " Белвю ", оповестиха репортери на Франс прес.

Зеленски изрази благодарността си към Германия и подписа книгата за гости в резиденцията.

" В най-трудните дни в модерната история на Украйна Германия потвърди, че е наш същински другар и благонадежден съдружник, който уверено стои един до друг с украинския народ, до момента в който той пази свободата си и демократичните си полезности ", написа на британски език Зеленски в книгата за гости.

" Заедно ще победим и ще върнем мира назад в Европа. Благодаря, господин федерален президент, за персоналната ви поддръжка за Украйна и за гостоприемството, и благодаря на немския народ за фантастичната взаимност ", добави той.

" Слава на Украйна ", написа още Зеленски и добави на немски " Благодаря, Германия ".

В края на визитата на Зеленски в Берлин са планувани съвещания в границите на кабинета по сигурността на Шолц. Освен канцлера, в него влизат министърът на защитата Борис Писториус, министърът на вътрешните работи Нанси Фезер и министърът на външните работи Аналена Бербок.

От Берлин Зеленски ще отпътува за Аахен, с цел да получи премията " Карл Велики " за приноса си за европейското сливане.

Това е първата аудиенция на украинския президент в Германия от началото на съветската инвазия в страната му. Той дойде в Берлин тази нощ след посещаване в Рим, където имаше срещи с президент Серджо Матарела, с министър-председателката Джорджа Мелони и с папа Франциск, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР