Украинският президент Владимир Зеленский нападна остро бившия държавен секретар на

...
Украинският президент Владимир Зеленский нападна остро бившия държавен секретар на
Коментари Харесай

Зеленский заклейми идеята на Кисинджър за преговори с Русия като умиротворяване в стил 1938 г

Украинският президент Владимир Зеленский атакува остро някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който във вторник предложи мирните договаряния да бъдат ориентирани към основаване на граници по " линията на прикосновение " в Донбас, каквато тя съществуваше в навечерието на съветската инвазия, оповестява CNN.

Кисинджър приказва по видеовръзка на форума в Давос.

Във видеопослание в сряда Зеленский съобщи: " Каквото и да прави съветската страна, все се намира някой, който споделя: " дано се съобразяваме с нейните ползи ". Тази година в Давос тя се чу още веднъж. Въпреки хилядите съветски ракети, които удрят Украйна. Въпреки че десетки хиляди украинци бяха убити. Въпреки Буча и Мариупол и други Въпреки разрушените градове. И макар " филтриращите лагери ", издигнати от съветската страна, в които убиват, изтезават, изнасилват и унижават като на конвейер. " Русия е направила всичко това в Европа. Но въпреки всичко в Давос да вземем за пример господин Кисинджър излиза от дълбокото минало и споделя, че част от Украйна би трябвало да се даде на Русия. "

 

 

В изявлението си Кисинджър споделя за спора: " Преговорите би трябвало да стартират през идващите два месеца, преди да се стигне до разтърсвания и напрежение, които няма да бъдат елементарно преодолени. В идеалния случай разграничителната линия би трябвало да бъде връщане към предходното статукво ", като явно допуска, че Украйна ще се съгласи да се откаже от огромна част от Донбас и Крим.

" Продължаването на войната оттатък този миг няма да бъде за свободата на Украйна, а нова война против самата Русия ", споделя Кисинджър.

Зеленский съпоставя възгледите на Кисинджър с умиротворяването на нацистка Германия през 1938 година

 

 

  " Изглежда, че календарът на господин Кисинджър не е 2022 година, а 1938 година, и той си е мислил, че приказва пред аудитория не в Давос, а в тогавашния Мюнхен ", сподели той. " Между другото, през същинската 1938 година, когато фамилията на господин Кисинджър бяга от нацистка Германия, той е на 15 години. "

 

 

Зеленски назовава тези, които поучават Украйна да даде нещо на Русия, " велики геополитици ", които не постоянно желаят да видят елементарните хора. Обикновени украинци. Милиони от тези, които фактически живеят на територията, която те оферират да разменят против илюзията за мир. Винаги би трябвало да се виждате с хората. "

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР