Украинският президент Владимир Зеленски говори за опитите за убийството му

...
Украинският президент Владимир Зеленски говори за опитите за убийството му
Коментари Харесай

Зеленски спрял да брои опитите да бъде отстранен

Украинският президент Владимир Зеленски приказва за опитите за убийството му и съветския проект да бъде отхвърлен от власт в изявление за The Sun.

Президентът сподели, че е изгубил броя на опитите да бъде погубен от началото на войната .

" Първият опит е доста забавен, когато е първи, а по-късно всичко върви като по часовник. Първо хората не знаят какво да вършат и наподобява доста ужасно. Тогава разузнаването просто споделя с вас детайлностите, че в Украйна е пристигнала друга група, с цел да опита да го направи ", сподели той.

Зеленски споделя, че Москва продължава да желае да го в профил от власт. Една от съветските задачи е планувана за края на 2023 година
 Зеленски за войната: Няма да свърши толкоз бързо, колкото ни се желае
Зеленски за войната: Няма да свърши толкоз бързо, колкото ни се желае

Интервю за Fox News

" Операцията се назовава " Майдан-3 ", тя е ориентирана към промяна на президента. Може би не посредством ликвидиране. Те ще употребяват всички принадлежности, които имат ", сподели президентът.

Той не отговори на въпроса на журналиста дали Украйна е правила такива опити против проруски фигури в окупираните територии.

" Не мога да разисквам с вас каквито и да е специфични интервенции на украинското разузнаване, тайните служби или специфични сили. Има някои точки, които не обсъждаме ", добави той.

Запитан дали Украйна би се възползвала от шанса да убие Путин, в случай че се даде опция, Зеленски сподели: " Това е война и Украйна има цялостното право да пази земята си ".

В неотдавнашен диалог с Bloomberg президентът сподели, че украинското разузнаване и задгранични сътрудници са получили информация за съветския проект " Майдан 3 ".

Според тези данни окупаторите ще се опитат да всеят разединение в украинското общество и да основат " безпорядък " в страната, с цел да я дестабилизират.

Зеленски по-рано прикани в изявление да не се чака бърз завършек на войната на Русия против Украйна.

" По някаква причина хората гледат на това като на филм и чакат, че няма да има дълги паузи в събитията, че картината пред очите им постоянно ще се трансформира, че всеки ден ще има изненади. Но за нас, за нашите бойци, това не е филм ", сподели Зеленски (цитиран от формалния си сайт).

" Това е нашият живот. Това е сложна работа всеки ден. И всичко няма да свърши толкоз бързо, колкото ни се желае, само че ние нямаме право да се откажем и няма да създадем това ", продължи президентът на Украйна.

Думите на Зеленски пристигнаха спора - преди всичко, изказването на, че войната е в задънена улица, което той направи при започване на ноември на страниците на списание Economist.
 Украйна получава от Съединени американски щати въоръжение за до 100 милиона $
Украйна получава от Съединени американски щати въоръжение за до 100 милиона $

Новият боен пакет бе разгласен в понеделник

Киев получи в понеделник от Съединени американски щати нов боен пакет на стойност 100 млн. $. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР