Украинският президент се възмути от доклада на правозащитната организация, защото

...
Украинският президент се възмути от доклада на правозащитната организация, защото
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл: Украинската армия се крие в жилищни и обществени сгради

Украинският президент се възмути от отчета на правозащитната организация, тъй като излагала страната му
Остра реакция от Киев след отчет на „ Амнести Интернешънъл ”. В четвъртък правозащитната организация разгласи, че украинската войска е изложила на риск цивилни жители, като е открила военни бази в учебни заведения и лечебни заведения, с цел да отблъсне съветската инвазия. От „ Амнести Интернешънъл ” въпреки всичко акцентират, че по този начин не оправдават съветските офанзиви на сляпо, които поразяват цивилно население.

„ Видяхме един напълно друг отчет на „ Амнести Интернешънъл ”, който, за жалост, се пробва да амнистира страната терорист и да трансферира отговорността от агресора върху жертвата. Няма и не може да има, даже хипотетично, условия, при които съветските офанзиви против Украйна да бъдат оправдани. Агресията против нашата страна е непредизвикана, нападателна и искрено терористична. И в случай че някой изготви отчет, в който сякаш жертвата и агресорът по някакъв метод са идентични, в случай че се проучват някакви данни за жертвата, а се пренебрегва нещо, което агресорът е правил в този миг, то това не може да се толерира ”. Така украинският държавен глава Володимир Зеленски разяснява отчета, предава .

В отчета на организацията, която пази човешките права, се показват няколко съществени извода:



Като общо умозаключение " Амнести " твърди, че тактиките на украинската войска за водене на пердах, подлага на риск живота на цивилни жители. От организацията акцентират, че украинските военни провеждат свои бази в застроени жилищни региони, включително употребяват за настаняване здания на учебни заведения и лечебни заведения.

Освен това правозащитниците пишат, че военните правят артилерийски и огневи офанзиви, до момента в който тежката им техника е позиционирана измежду жилищни здания, което излага на риск цивилното население.

Докладът на " Амнести интернешънъл " беше оповестен през вчерашния ден, 4 август, и провокира резонансни реакции в доста от водещите осведомителни организации по света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР