Украинският президент публикува нов видеоклип от взрива по търговския център

...
Украинският президент публикува нов видеоклип от взрива по търговския център
Коментари Харесай

Никой да не смее да заблуждава, че ракетата е целела друго! Зеленски с видео от взрива на мола в Кременчук -

Украинският президент разгласява нов видеоклип от гърмежа по комерсиалния център в Кременчук нощес. Той бе встъпителната част от обичайното му от началото на войната послание.

" От довечера общият брой на съветските ракети, които са поразили нашите градове, към този момент е 2811. Разполагаме с всички доказателства за това какво вършат съветските войски против нашия народ. Едно такова доказателство се намира във видеото. За да не смее никой да заблуждава за ракетния удар по комерсиалния център в Кременчук. Руската ракета удари тъкмо този обект, освен това целеустремено. Те желаеха да убият колкото се може повече хора в един кротичък град, в елементарен търговски център. За този акт на държавен тероризъм, както и за всички останали, ще дава отговор Русия. На бойното поле в Украйна, посредством усилване на глобите и, несъмнено, в трибунала ", декларира президентът.

Зеленски взе присъединяване в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Украйна.

" Трябва да действаме неотложно - и да създадем всичко допустимо, с цел да накараме Русия да спре убийствата на деца, хора - на всички. Тя би трябвало да бъде изправена пред съда за тероризъм, в противоположен случай може да придвижи терористична активност в други европейски страни, Азия - балтийските страни, Полша, Молдова, Казахстан - доста нации към този момент чуха закани от съветски публични лица и държавни пропагандатори.

Благодарен съм на всички усърдни и цивилизовани страни, които споделят нашата позиция и оказват помощ за отбраната на интернационалния правов ред ", сподели Зеленски.

Членовете на Съвета се изправих, с цел да почетат паметта на починалите в Украйна. Руската делегация направи същото, с цел да не наподобява като убийци, отбелязва NEXTA.

Президентът Зеленски предложения Организация на обединените нации да посети мястото на нападението в Кременчук, при което починаха минимум 18 души. Той прикани също Русия да бъде оповестена за терористична страна.  " Русия няма право да взе участие в разискването и гласуването на войната в Украйна, която е непровокирана и демонстрация на колониализъм от страна на Русия. Призовавам ви да лишите делегацията на тази терористична страна от нейните пълномощия в Общото заседание на Организация на обединените нации. Това е допустимо, това е належащо и заслужено ", сподели той.

Публикуваното от Зеленски видео:



Към днешна дата избавителните екипи към този момент са спрели издирването на оживели след съветския ракетен удар по мола в Кременчук. Властите обявиха, че 36 души се считат за изчезнали. Руската федерация отхвърли да е атакувала мола. Била блъснала оръжеен склад и последвалите детонации на муниции били провокирали пожар в комерсиалния център.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР