Украинският президент критикува ценовия таван за руския петрол, приет от

...
Украинският президент критикува ценовия таван за руския петрол, приет от
Коментари Харесай

Според Зеленски ценовият таван на руския петрол не е достатъчен

Украинският президент подлага на критика ценовия таван за съветския нефт, признат от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, като го назова „ несериозно решение “. Според Володимир Зеленски ограничаването не е задоволително.
Логиката е явна – в случай че цената на съветския нефт бъде лимитирана до 60 $ вместо да вземем за пример 30, което се обсъждаше от Полша и балтийските страни, съветският бюджет ще получава към 100 милиарда $ годишно. Тези пари ще отидат освен за войната и за това Русия да спонсорира други терористични режими и организации, само че и за по-нататъшна дестабилизация на страните, които в този момент се пробват да избегнат сериозните решения.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

От Европейския съюз, Г-7 и Австралия постановиха таван от 60 $ за барел за съветския нефт, превозен по море. Киев обаче оферираше двойно по-ниска цена, с цел да се лимитират оптимално облагите на Москва.

По-рано от Кремъл обявиха, че не одобряват ценовия таван. По думите на президентския представител Дмитрий Песков съветските управляващи проучват постигнатото съглашение и ще отговорят на мярката.

Междувременно източници на „ Ройтерс “ обявиха, че ОПЕК+ ще продължи да се придържа към задачите си за рандеман на петрол след съвещанието на страните от петролния картел в неделя. През октомври организацията, в която членува и Русия, понижи добива с 2 млн. барела дневно или към 2% от международното търсене.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР