Украинският премиер Денис Шмигал и високопоставени украински финансови представители ще

...
Украинският премиер Денис Шмигал и високопоставени украински финансови представители ще
Коментари Харесай

Денис Шмигал тръгва за САЩ следващата седмица

Украинският министър председател Денис Шмигал и високопоставени украински финансови представители ще посетят Вашингтон идната седмица по време на пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, оповестиха осведомени с проектите източници, представени от Ройтерс.

Премиерът Шмигал, финансовият министър Серхий Марченко и шефът на централната банка Кирило Шевченко ще имат двустранни срещи с финансови представители на страните от Групата на седемте (Г-7) и други и ще вземат участие в кръгла маса за Украйна, чийто хазаин ще бъде Световната банка в четвъртък, оповестиха източниците.

Събитието в четвъртък ще бъде първата опция основни украински публични представители да се срещнат персонално с финансови представители от развитите стопански системи след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

Очаква се тематиката за отраженията на съветската експанзия в Украйна да преобладават по време на срещите идната седмица на високопоставени стопански представители от страните членки на МВФ и Световната банка, както и Г-7 и Г-20. Също по този начин се чака МВФ да намали прогнозите си за растежа на международната стопанска система вследствие на войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР