Украинският парламент (Върховна рада) прие предложението за освобождаването на Олександър

...
Украинският парламент (Върховна рада) прие предложението за освобождаването на Олександър
Коментари Харесай

Парламентът в Украйна уволни финансовия министър

Украинският парламент (Върховна рада) одобри предлагането за освобождението на Олександър Данилюк от поста му на финансов министър на страната. Предложението мина с утвърждението на 245 депутати от общо 450, съобщи БГНЕС.
Вчера украинският министър председател Володимир Гройсман сподели, че е внесъл в Народното събрание предложение за освобождение на своя интернационално приет финансов министър. В обява във Фейсбук Гройсман упрекна Данилюк, че популяризира " изкривена информация измежду нашите интернационалните сътрудници ". Данилюк отвърна, че е притискан да поддържа " политическа корупция ".
Данилюк е човек, който има поддръжката на Международния валутен фонд и се употребява с репутацията на опитващ се да реформира фискалния бранш на Украйна и митническите ѝ служби. Конфликтът му с Гройсман започва, откакто украинският министър председател не утвърди негово предложение за зам.-финансов министър.
Освобождаването на Данилюк идва, откакто украинският парламент утвърди нов антикорупционен закон, с който се основава Специализиран углавен съд особено за случаи на корупция. МВФ към този момент разгласи, че основаването на този съд ще е крайгълен камък в напъните на Украйна да се приближи до западните правни стандарти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР