Украинският парламент одобри днес налагането на санкции срещу 351 руснаци,

...
Украинският парламент одобри днес налагането на санкции срещу 351 руснаци,
Коментари Харесай

Украинският парламент прие санкции срещу 351 руски граждани, включително депутати

Украинският парламент утвърди през днешния ден налагането на наказания против 351 руснаци, в това число депутати, които са подкрепили признаването на независимостта и изпращането на съветски войски в двата отделили се района в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Санкциите обгръщат съвсем всички вероятни действия, в частност възбрана за влизане в Украйна, за достъп до активи, капитали, лицензии и бизнес интервенции. Очаква се Съветът за национална сигурност на Украйна да наложи глобите, признати от Народното събрание.

В Европа се развихри една от най-тежките рецесии със сигурността от десетилетия, откакто Русия призна за самостоятелни отделилите се райони Донецк и Луганск. Киев упрекна Москва, че е поставила точка на мирните договаряния за преустановяване на осемгодишния спор в Източна Украйна.

Междувременно украинското министерство на външните работи предизвести украинците да не посещават Русия и прикани жителите си, намиращи се на територията ѝ, да я изоставен. Ведомството направи това в издадена през днешния ден рекомендация за пътуванията, съобщи Ройтерс.

" Министерството на външните работи предлага на украинските жители да се въздържат от всевъзможни пътувания до Русия, а на тези, които се намират на територията на тази страна, да я изоставен неотложно ", уточни министерството.

Украйна прикани Запада да наложи нови наказания на Русия, които да бъдат ориентирани против стопанската система и близкото обграждане на президента Владимир Путин.

Вчера западните страни наказаха Русия с нови наказания, по тази причина че подреди на войските си да влязат в Източна Украйна, и заплашиха да отидат и по-далеч, в случай че Москва предприеме пълномащабна инвазия против съседката си.

" Вчера бяха направени първите решителни стъпки и ние сме признателни за това ", написа в " Туитър " външният министър Дмитро Кулеба. " Сега би трябвало натискът да продължи, с цел да бъде спрян Путин. Ударете стопанската система му и околните му другари. Ударете повече. Ударете мощно. Ударете в този момент ".

Очаква се през днешния ден към 14 ч. по Гринуич да влезе в действие първи, стеснен кръг наказания на Европейски Съюз против Русия, заяви почитан европейски посланик, откакто през вчерашния ден външните министри реализираха кардинално единодушие в черния лист да бъдат вкарани още политици и глобите да бъдат ориентирани и против търговията с скъпи бумаги.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР