Украинският независим депутат Олексей Гончаренко обяви сензационно във фейсбук профила

...
Украинският независим депутат Олексей Гончаренко обяви сензационно във фейсбук профила
Коментари Харесай

Украински депутат твърди, че Зеленски получава 30 изтребителя от България

Украинският самостоятелен народен представител Олексей Гончаренко разгласи сензационно във фейсбук профила си, че страната му получава цели 30 изтребителя от България на фона на безапелационната поръчка от премиера Кирил Петков по-рано през днешния ден, че София не възнамерява изпращането нито на военна техника, нито на персонален състав към Киев за отбрана на съветската инвазия.

Гончаренко обаче оповестява, че армията на Володимир Зеленски ще се снабди с цели 16 МиГ-29 и 14 Су-25 от нас. Официално в българските Военновъздушни сили сега оперират 6 МиГ-а (възможно е да са 5), откакто един се разруши предходната година, а полк. Валентин Терзиев почина печално в Черно море на борда му, и 15 Су-25. Това на процедура значи съгласно думите на Гончаренко, че България изпраща целия си състав от налична и аварийна техника на бойната си авиация.

Темата се оказа съществена в дебата " за " или " срещу " промяната на отбранителния министър Стефан Янев през днешния ден в разгара на войната на Русия против Украйна. Информации сочат, че той е настоял България да не се съгласява да изпраща бойна техника към Киев, поради което в действителност била поискана и оставката му. По-късно обаче персонално Петков увери, че това били " цялостни нелепости ".

Ето по какъв начин обаче прияте на украинския народен представител, някогашен член на групата на експрезидента Петро Порошенко, хвали България:

" Благодаря за орлите, България! Това е в действителност ужасно! Самолети от България ще пазят и пазят украинската земя, където са заровени двамата Велики ханове на България! ". Орлите съставът на Военновъздушни сили у нас назовава водачите си и техниката си.

На авиобаза Граф Игнатиево през днешния ден са се надигнали десетки гласове против сходен процес, който би довлошил връзките на България с Русия в спора.

Ето какво написа кап. Мария Вашкова по мотива:

" Как да ви го обясня, господин Харвард... Имам 21 години в армията. 38 години живот в България.

Откакто съм във Военновъздушни сили, и в частност, в Граф Игнатиево (16 години), ние тази авиация я крепим НАПУК!

Свястно политическо управление рядко виждахме. Имаме не знам какъв брой насъбран ексклузивен труд, не знам какъв брой продължен запас, тъй като политиците абдикираха от грижата за армията. Пазим си небето и страната мъчно, само че чудесно. Да, но от външни извършители. От такива като вас не можем да си опазим суверенитета.

Ако не е това, че ще ни подарите самолетите, които за нас са като деца, които НИЕ сме отгледали и НИЕ държим живи, то ще измислите друга пакост. Я ще дадете база, я ще прехвърлите хора... Колко работа имате в казармата? Клел ли сте се в знаме? Мъчно ви било за децата в Украйна.

За всички деца ми е мъчително. И за моето ми е мъчително, но на вас не ви е! За нито едно българско дете очевидно не ви е, щото вашите куфари и самолетчета са подготвени да ви изведат от тук! Махнете ли Янев, пасажер сте и вие! "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР