Украинският генерал Игор Романенко, който е бивш заместник-началник на Генералния

...
Украинският генерал Игор Романенко, който е бивш заместник-началник на Генералния
Коментари Харесай

В Украйна искат създаването на ракета, способна да достигне поне до Урал

Украинският военачалник Игор Романенко, който е някогашен заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, разгласи, че с цел да се опълчи на Русия, Киев се нуждае от ракети, които ще " доближават най-малко до Урал ", оповестяват украинските медии.
След сключването на Будапещенския меморандум през 1994 година сред Съединени американски щати, Русия, Англия и Украйна, Киев беше лишен освен от нуклеарни, само че и от ракетни оръжия, оплака се Романенко.
" Разполагаме единствено със остарялата Точка-У с обсег от 120 км. И в този момент жънем плодовете на подобен метод ", означи той.
В момента тестванията на сходни оръжия " сполучливо се движат напред ", само че Киев към момента има ограничавания, свързани с радиуса на деяние на ракетите.
" Украйна се нуждае от ракети, които биха, като най-малко, достигали до Урал и покривали цялата територия на Руската федерация. Такива ракети могат да се преглеждат като възпиращо оръжие ", заключил Романенко.
Това не е първото амбициозно изказване на украински военни и политици. По-рано военният специалист Валентин Бадрак съобщи, че Украйна е в положение да сътвори ракета с обсег от 1500 км, която " може да доближи до Москва ".
Президентът на Украйна Петро Порошенко предходната седмица съобщи, че Киев има крилати ракети с радиус на проваляне над хиляда километра. Според военния специалист Алексей Подберезкин " нови " ракети заплашват повече самата Украйна, в сравнение с всяка друга страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР