Украинският банкер Денис Киреев, който е член на киевската делегация

...
Украинският банкер Денис Киреев, който е член на киевската делегация
Коментари Харесай

Убит е член на украинската делегация за преговорите с Русия?


Украинският банкер Денис Киреев, който е член на киевската делегация за договаряния с Русия, е бил погубен при задържането си от Службата за сигурност на Украйна, оповестява " Украинская истина ". Киреев е обвинен в държавна измяна в интерес на Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1825
Информацията бе доказана и от депутата от Върховната рада Александр Дубински, който е написал в канала си в Телеграм, че " Киреев е човек на Клюеви " (бел.ред. съгласно изявления братята Клюеви са украински милионери, близки до някогашния президент Виктор Янукович, който избяга в Русия след събитията от Евромайдана от 2014 г.). Друг от депутатите Олексий Гончаренко съобщи също в канала си в Telegram, че Службата за сигурност на Украйна има ясна информация за измяната на Киреев.

В обществената мрежа Twitter се появи и фотография, за която към този момент не е доказано, че показва мястото на мястото на престъплението.

Today, March 5, the Security Service of Ukraine shot dead a member of the Ukrainian delegation at the talks between Ukraine and Russia in Gomel, Denis Kireev, who was suspected of treason.
— RF200_NOW (@RF200_NOW)
Според локален тв канал още през юли 2020 година против Киреев е почнало следствие за вероятно съдействие с съветските спецслужби. Медиите оповестяват, че Киреев няколко пъти годишно е пътувал до Русия. " Obozrevatel " отбелязва, че Киреев не попада в формалния лист на украинската делегация, само че се вижда на една от фотосите на договарянията.

Ukraine`s security service has reportedly shot & killed Denis Kireev, a member of the Ukrainian negotiating team, pictured far back on the right in the photo. He was apparently killed while resisting arrest on suspicion of treason, reports.
— Christopher Miller (@ChristopherJM)
(Денис Киреев е последният мъж в дъното на украинкста делегация - бел. ред.)

Службата за сигурност на Украйна (SBU) не разяснява тази информация. Иначе самият Киреев е специалист в банковия бранш. Той е някогашен първи заместник-председател на борда на Oschadbank (2010-2014) и член на Надзорния съвет на Ukreximbank (2006-2012), осведоми actualno.com.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР