Украинските войски се готвят да форсират Днепър при Каховския язовир,

...
Украинските войски се готвят да форсират Днепър при Каховския язовир,
Коментари Харесай

Руските сили смятат, че ВСУ се готви да форсира Днепър и да удари към ЗАЕЦ

Украинските войски се готвят да форсират Днепър при Каховския язовир, заяви за РИА Новости Владимир Рогов, представител на локалните съветски управляващи в Запорожка област.

" Напоследък Днепър стана внезапно плитък - и стана плитък по една причина. Това индиректно удостоверява, че украинските войски се готвят да форсират Днепър в региона на Каховския контейнер. Енергодар и Запорожката АЕЦ може да станат едно от направленията за десантиране на войски “, съобщи Рогов пред организацията.

Според него намаляването на водния поток в Днепър е неестествен развой, проведен от киевските управляващи посредством последователно затваряне на хидротехническите врати на водноелектрическата централа на язовирите на каскадата на Днепър в горното течение, в това число Кременчуг и Днепърските водноелектрически централи.

По-рано беше обявено, че украинските войски са нараснали интензивността на обстрела на следената от Русия Запорожка област. В същото време съветските сили в региона оповестиха основаването на надеждна ешелонирана отбранителна линия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР