На живо: Руска атака с дрон удря пристанищна инфраструктура в Одеска област в Украйна

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха рано в неделя, че са унищожили
Коментари Харесай

Украинските военновъздушни сили съобщиха рано в неделя, че са унищожили 22 руски безпилотни летателни апарата по време на нощна атака срещу южната област Одеса, въпреки че три други безпилотни летателни апарата са ударили целите си, увреждайки пристанищната инфраструктура и ранявайки най-малко двама души. Следете нашия блог на живо за последните актуализации относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

5:15 сутринта: Двама ранени при атака на руски дронове срещу пристанищната инфраструктура на Одеса

Атака от 25 дрона, изстреляна от Русия в ранните часове на неделя, удари и повреди пристанищната инфраструктура в района на Одеса, като рани двама цивилни, казаха украинските военновъздушни сили в приложението за съобщения Telegram.

Украинските системи за противовъздушна отбрана свалиха 22 от иранските дронове Shahed, казаха военновъздушните сили, като добавиха, че атаката е продължила 3,5 часа.

След колапса в През юли на споразумение с посредничеството на ООН, позволяващо безопасни доставки от Черно море, Русия засили атаките срещу южните региони Одеса и Николаев в Украйна, където се намират пристанища и инфраструктура, които са жизненоважни за превоза на зърно.

Ключови събития от събота, 2 септември:

Нобеловата фондация заяви в събота, че отменя решението си да покани посланици от Русия и Беларус на тазгодишната церемония по връчването на Нобеловата награда в Стокхолм, след като този ход предизвика гневна реакция.

Новината дойде, след като Русия каза, че нейните сили са унищожили украински военноморски дронове, които се опитваха да насочат стратегическия Кримски мост, свързващ континентална Русия с украинския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че войските на Киев „се движат напред“ в своята контранастъпление, отхвърляйки западни служители, които твърдяха, че украинските сили навлизат твърде бавно.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР