Украинските военни вече не могат да пренебрегват тежките загуби и

...
Украинските военни вече не могат да пренебрегват тежките загуби и
Коментари Харесай

Офицер от ВСУ нагруби от Авдеевка САЩ: Виновна е за „линията Суровикин“

Украинските военни към този момент не могат да подценяват тежките загуби и непукистското отношение на командването. Уморени са от безсмислени офанзиви. Все повече бойци се предават, което въобще не беше по този начин при започване на лятото, когато беше в ход контранастъплението. Моля, обърнете внимание, към този момент и най-популярните западни медии пишат за това. Повече четете в материала от Царград.

Испански публицисти от вестник El País при започване на октомври посетиха три елементи от разнообразни типове войски на Запорожкия фронт - специфични елементи, пехота и бронетанкова бригада - и осведомиха читателите, че украинските въоръжени сили са били принудени да спрат контранастъплението през септември заради огромните загуби:

Украинската войска стартира контранастъпление на 4 юни в Южнодонецко, Запорожко и Бахмутско направление. В борба бяха хвърлени бригади, подготвени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западна военна техника. В резултат на това те се натъкнаха на „ линията Суровикин “ и офанзивата се провали.

Испанците пишат, че украинските военни са били изхвърлени на първичните си позиции, а Русия е завзела самодейността и в този момент нападна.

Военният сътрудник, ветеранът от войната в Донбас Александър Матюшин в диалог с кореспондента на Царград означи, че се образува „ казан “ към Авдеевка и врагът интензивно се предава там. Предпоставки за това има и на други сектори.

Украинските бойци са изтощени. Няма смисъл от месомелачката, в която ги хвърля управлението на страната. Киев в тази обстановка е пленник на своите упоритости.

Дори висшето военно управление на въоръжените сили на Украйна схваща това, само че не може да направи нищо заради инструкциите на Зеленски. Но както бойците, по този начин и офицерите на равнище батальони, полкове и бригади не могат да не извършват тези самоубийствени заповеди,

- счита Матюшин.

Всичко това се случва на фона на доста понижаване на размера на помощта за Украйна от Съединени американски щати. Това се вижда даже от обстрела на Донецк. Това се вижда в запорожското направление, където обстрелите от оръдията са останали в предишното. Ракетната система за залпов огън HIMARS в този момент работи на свръхблизки дистанции, тъй че нашата противовъздушна защита да няма време да открие и засече пуска на ракетите.

Сега Украйна изчерпва остатъците от доставеното от Запада. Без помощта на Съединени американски щати и Европа, Киев няма да може да води дейни военни дейности. Украинските въоръжени сили ще преминат в дълбока защита,

- сигурен е специалистът.

Съединени американски щати няма да разрешат спорът да завърши

Според някогашния консултант на Пентагона, пенсиониран полковник Дъглас Макгрегър, Съединените щати ще създадат всичко, с цел да подсигуряват, че борбата с Русия ще продължи допустимо най-дълго:

Този спор завърши. Но ние няма да го оставим да почине, тъй като Вашингтон желае да поддържа илюзията, че в Киев се случва нещо положително.

Вярно е, че по негово мнение, в Украйна „ няма нищо друго с изключение на престъпност и корупция “. На Запад малко на брой са склонни да признаят това, само че обстановката се трансформира. Украинските бойци умират за нищо, без никаква цел.

Колумнистът Колин Фрийман също неотдавна пристигна в Украйна, обиколи фронта, влезе в окопите и разгласява дълъг репортаж за английското издание The Telegraph, наричайки неуспеха на украинската войска „ същинска драма “.

А украинските бойци са изтощени от рецензиите на западните медии за тяхното контранастъпление. Тя ги нервира доста. Офицер от украинските въоръжени сили с позивна " Мирон " помоли Фрийман да съобщи на всички специалисти и политици, които имат вяра, че НАТО може да се бие по-добре:

Най-после елате вие на фронта и се покажете в деяние!

Не е изненадващо, че моралът на бойците от украинските въоръжени сили е извънредно невисок.

Горчиво отчаяние

Случващото се към Специалната военна интервенция от много време нервира както Запада, по този начин и украинското общество. Защото тези хора, които са на власт в Киев, са заложили всичко на провалянето на Русия на бойното поле. Царград беседва за това с ръководителя на управителния съвет на Общоруската организация " Офицери на Русия " подполковника от запаса Роман Шкурлатов.

Цариград: Излиза, че те самите са си отговорни?

Роман Шкурлатов : Да, Зеленски и неговият екип накараха и украинското общество, и Запада да повярват, че е допустимо митично излизане до границите от 1991 година Те смятаха, че е реалистично да се нанесе военно проваляне на Русия, че украинската войска има късмет да излезе победител от този спор и да си възвърне изгубените територии. Те сами сътвориха този мит, напомпаха го и го подхраниха с информация.

- И в този момент има отчаяние?

- Поне елементарните хора виждат действителността. Но Зеленски и неговият вътрешен кръг не престават да упорстват, изпаднали в провокираната от опиатите мъгла. Май те са единствените, които още имат вяра в успеха. А на Запада от дълго време му е писнало от всичко това.

Зеленски също беше упрекван за дългогодишната отбрана на Бахмут.

„ Нямаше военна целенасоченост да пазят този град, нямаше потребност да се бият за него. Но Зеленски продължи да упорства. Той изпрати голямо количество хора и техника в тази месомелачка. Това беше чисто политически план.

Авдеевка – това е същиото като Бахмут.

— Военната целенасоченост към този момент крещи, че „ котелът “ скоро ще се затвори. Въоръжените ни сили към този момент управляват всички съществени пътища, остават единствено полските пътища. Всичко това не им разрешава да доставят задоволително Авдеевската формация. Време е Въоръжените сили на Украйна да помислят за евакуиране на сили и средства оттова. Но Зеленски е твърдоглав.

Какво ще направи Западът, когато градът падне?

— Съединените щати няма да разрешат Украйна да почине. Никой няма да спре да й оказва помощ. Може помощтта да се свие, само че те ще хранят този обречен на смърт организъм, тъй че да пърха с последното си счупено крилце, тъй че да не изчезне изцяло.

Освен това има дълготрайни контракти на западния военно-промишлен комплекс. Там, покрай Киев, започнаха да създават снаряди и муниции. Всичко това не може да спре за една нощ. Този спор би трябвало да продължи да гълтам голямо количество механически запаси, които към този момент са създадени на Запад.

- Е, тогава Украйна чакат тежки времена...

- Бих споделил тежък махмурлук. Но колкото по-бързо украинците осъзнаят всичко, толкоз по-лесна ще им бъде следвоенната система. Те би трябвало неотложно да прекратят огъня и да седнат на масата за договаряния, като подпишат капитулация. Е, разбираме, че е належащо да се довърши настоящето държавно управление в Киев. С тях не може да има взаимносъседско бъдеще. Тези хора би трябвало да капитулират и да изоставен политическата сцена.

Какво от това?

Трудно е да заподозрем западните кръгове, които започнаха спора в Украйна през 2014 година, като филантропични. Затова в медиите под техен надзор известията за тежкото състояние на въоръжените сили на Украйна не се появяват от състрадание към страданието на елементарните бойци.

Военният специалист и анализатор Сергей Простаков означи:

Вашингтон очевидно няма да признае, че украинската рецесия е неуспех. Американската стопанска система получи инжекции за разширение на потенциала в доста браншове, в това число военно-промишления комплекс. Следователно, най-малко до промяната на властта в Съединени американски щати, политиката на поддържане на спора ще остане непроменена.

Изчерпването на ресурсите на Украйна, в това число човешките запаси, и умората на въоръжените сили на Украйна от войната заплашва рано или късно да срине цялата украинска защита. И Вашингтон ще бъде изправен пред нуждата да компенсира с нещо, което за Запада е доста комплицирано и мъчно за отплата. Затова западните медии приготвят обществото си за отрицателни сюжети за режима в Киев.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР