Украинските военни са снабдени с много редки бойни танкове Т-84У

...
Украинските военни са снабдени с много редки бойни танкове Т-84У
Коментари Харесай

Рядък модел бойни танкове «Оплот» са забелязани в Украйна

Украинските военни са снабдени с доста редки бойни танкове Т-84У " Оплот ". Това оповестява Телеграм каналът " Военен осведомител " с позоваване на източници.

Каналът разгласява видео, на което се виждат ясно бойните машини. Отбелязва се, че в случай че информацията бъде доказана, това ще бъде първият регистриран случай на действително бойно потребление на танкове от този вид .

По-рано стана известно, че Украйна е получила американски самоходни артилерийски установки (САУ) M109. Бойните машини са на въоръжение в 72-ра обособена механизирана бригада, написа Лента.ру.

Руската специфична интервенция в Украйна стартира на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова неговите цели денацификация и демилитаризация на страната. Според него републиките на Донбас са били потърсени за помощ. На 2 юни съветското министерство на защитата разгласи иден преход към третия стадий на специфичната интервенция, по време на който би трябвало да бъде открит надзор над Николаевската, Одеската и Харковската област на Украйна, напомня Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР