Украинските военни са изтеглили войските си от Авдийвка - ключов

...
Украинските военни са изтеглили войските си от Авдийвка - ключов
Коментари Харесай

Украинската армия се изтегли от ключовата Авдийвка

Украинските военни са изтеглили войските си от Авдийвка - основен източен град, който от месеци е обсаден от съветските сили.

Главнокомандващият на Украйна Олександър Сирски съобщи, че е подхванал тази стъпка, " с цел да избегне обграждане и да резервира живота и здравето на военнослужещите ".

Градът, който е съвсем изцяло опустошен, се счита за " врата " към близкия Донецк - районната украинска столица, завзета от подкрепяни от Русия бойци през 2014 година и по-късно нелегално анексирана от Москва.

Падането на Авдийвка бележи най-голямата смяна на дългата повече от 1000 км. фронтова линия, откогато съветските войски превзеха близкия град Бахмут през май 2023 година

Генерал-полковник Сирски разясни, че решението му се основава на " оперативната конюнктура към Авдийвка ".

" Нашите бойци извършиха почтено военния си дълг, направиха всичко допустимо да унищожат най-хубавите съветски военни елементи, нанесоха обилни загуби на съперника във връзка с жива мощ и техника ", акцентира той.

Сирски беше назначен за висш главнокомандващ на страната едвам преди няколко дни след поредност от рокади в украинското военно управление.
Ген. Сирски е индивидът, който е командвал защитата на Киев през 2022 година и контраофанзивата за освобождението на северната област Харков.
В петък представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че Авдийвка е " изложена на риск да попадне под съветски надзор ".

" И защото Конгресът към момента не е приел спомагателния законопроект, ние не успяхме да осигурим на Украйна артилерийските снаряди, от които те обезверено се нуждаят, с цел да пресечен съветските набези. Авдийвка е застрашена да попадне под съветски надзор ", предизвести представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, представен от BBC.

Украйна е сериозно подвластна от доставките на оръжие от Съединени американски щати и други западни съдружници.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести в четвъртък, че неуспехът на Съединени американски щати да одобрят продължаването на военната помощ за Украйна към този момент оказва въздействие на бойното поле.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР