Украинските военни не успяха да се подготвят да сдържат настъплението

...
Украинските военни не успяха да се подготвят да сдържат настъплението
Коментари Харесай

Украински офицер пред CNN: Няма много варианти. Отстъпваме или чакаме, докато не ни убият.Без оръжие

Украинските военни не съумяха да се приготвят да сдържат настъплението на Русия в региона на Авдеевка, заяви CNN.

 

" Въпросът не е толкоз в това, че руснаците напредват, а че бяхме зле готови да ги задържим. Докато нямаме положителни, готови позиции, ние продължавахме да отстъпваме, да отстъпваме и да отстъпваме ", цитира каналът думите на украински боец, оповестява ТАСС.

 

„ Чувстваме предимство в персоналния състав, артилерията и бронетехниката. Те малко по малко се придвижват напред. Нямаме доста разновидности. Отстъпваме или просто чакаме (...), колкото и тъжно да звучи, до момента в който не ни убият всичките. Без оръжия (...) това не е война, която може да се води с меч ", цитира CNN думите на офицер от украинските въоръжени сили, който е бил на фронтовата линия.

 

На 3 март депутатът от Върховната Рада, секретар на парламентарната комисия по национална сигурност, защита и разузнаване Роман Костенко съобщи, че въоръжените сили на Украйна при оттегляне от Авдеевка са се сблъскали с казуса с неподготвени за защита позиции.


По време на спора Авдеевка бе превърната от украинските войски в един от главните укрепени региони. На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу осведоми съветския президент Владимир Путин за прекосяването на Авдеевка под цялостен надзор на съветската войска. Авдеевка се намира западно от Ясиноватая, откъдето украинските войски обстрелваха околните Донецк и Макеевка, прецизира ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР