Украинските военни нанасят извънредно значителни загуби на руските сили в

...
Украинските военни нанасят извънредно значителни загуби на руските сили в
Коментари Харесай

Зеленски твърди: Нанасяме значителни загуби на Русия в Донбас  

Украинските военни нанасят " изключително обилни " загуби на съветските сили в източната част на Донбас.

" Ситуацията е доста комплицирана и ние се сражаваме. Ние разрушаваме нашествениците и нанасяме изключително обилни загуби за Русия ", сподели Зеленски.

Украинският президент загатна няколко града в Донбас, където сраженията са съсредоточени от месеци, като съобщи, че " колкото повече загуби търпи Русия там, в Донбас - в Бахмут, Угледар, Маринка, Кременна - толкоз по-бързо ще успеем да прекратим тази война с победа на Украйна ".

Зеленски разяснява през вчерашния ден и думите на френския президент Еманюел Макрон, че Русия би трябвало да бъде " победена, само че не и смазана " и че спорът в Украйна би трябвало да бъде решен посредством договаряния. Според него той си губи времето, обмисляйки някакъв разговор с Русия.


След една година на война за Путин стана ясно: Царят няма облекла
Зад стените на Банкова - убежището на Зеленски и държавното управление на Украйна
" Това ще бъде ненужен разговор. Всъщност Макрон си губи времето. Стигнах до извода, че не сме в положение да променим съветската позиция ", съобщи Зеленски пред италианския вестник Corriere della Sera.
" Ако те са решили да се изолират в фантазията си да възстановят остарялата руска империя, ние не можем да създадем нищо по въпроса. От тях зависи да изберат или да не изберат да си сътрудничат с общността на народите на основата на взаимно почитание ", сподели той.

В петък Макрон прикани съдружниците си да усилят военната си поддръжка за Украйна. Той също по този начин съобщи, че не има вяра в промяната на режима, че има дребен късмет за демократично решение от страна на съветското гражданско общество и че няма опция на връщането на Путин на масата за договаряния.

Тези мнения накараха говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова да съобщи, че Франция би трябвало да си спомни за провалянето на Наполеон Бонапарт в Русия през XIX век.


.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР