Украинските власти търсят възможности за укрепване на отбраната на Харков,

...
Украинските власти търсят възможности за укрепване на отбраната на Харков,
Коментари Харесай

Зеленски: Мястото на системите Patriot е в Украйна, за да не се налага после да бъдат използвани по целия източен фланг на НАТО

Украинските управляващи търсят благоприятни условия за подсилване на защитата на Харков, който непрекъснато е обстрелван от съветските окупатори. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си послание.
 
Президентът означи, че през целия ден е бил " във връзка " с военните, управлението на Службата за сигурност на Украйна и Министерството на вътрешните работи.
 
" Говорихме за обстановката на фронтовата линия и за съветските удари по нашата страна. Специално внимание обърнахме, несъмнено, на Харков. Ситуацията в града е доста сурова, непрекъснат съветски гнет, в този момент съвсем всеки ден - офанзиви с авиобомби. Търсим благоприятни условия да осигурим на Харков по-голяма отбрана на небето ", сподели Зеленски.
 

 
Той акцентира, че " това е задача както за военните, по този начин и за всички дипломати на Украйна - за всеки един, който дава отговор за интернационалната връзка, който би трябвало всекидневно да води разговор с сътрудниците ".
 
" Очевидно е, че системите за противовъздушна защита, с които разполагаме в Украйна, не са задоволителни - и това е очевидно за всички наши сътрудници. И светът би трябвало най-сетне да чуе болката, която съветските терористи предизвикват на Харков, Купянск, градовете в Донецка област, Запорожие, Сумска област и доста други украински общности... В света има системи за противовъздушна защита, които могат да оказват помощ ", сподели президентът.
Според него " е нужна единствено политическа воля, с цел да могат тези системи да бъдат трансферирани в Украйна ".
 
" Благодаря на тези страни, които към този момент помогнаха. Да бъдем дейни в осъществяването на тази задача - това е персонална отговорност на нашите дипломати, работещи по посоки и страни, където са налице нужните системи. Сега мястото на (зенитно-ракетните комплекси) Patriot е в Украйна, с цел да не се постанова по-късно да бъдат употребявани по целия източен фланг на НАТО ", сподели Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР