Украинските власти съобщиха за руски обстрел по стратегическото черноморско пристанище

...
Украинските власти съобщиха за руски обстрел по стратегическото черноморско пристанище
Коментари Харесай

Руските военнопрестъпници обстреляха с балистични ракети жилищен район в Одеса

Украинските управляващи оповестиха за съветски обстрел по стратегическото черноморско пристанище Одеса, арестуван при опит за бягство от страната военачалник и замяна на военнопленници с Русия. Най-малко три съветски балистични ракети са поразили жилищен регион на Одеса, причинявайки жертви, сподели губернаторът на Одеска област Максим Марченко.

Ракетите били изстреляни късно нощес от Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна, добави Марченко. Украинската войска на собствен ред сподели, че ракети " Искандер " са били изстреляни и по основна инфраструктура, само че не поразили задачата си, защото били прехванати от противовъздушната защита на страната.

Одеса е най-голямото пристанище на Украйна и основна база на военноморските й сили. Две или три мощни детонации са били чути тази нощ в южния град Днепър, оповестиха представители на локалните управляващи, представени от ДПА.

Районът на Кривой Рог, също в Днепропетровска област, е бил подложен на обстрел с ракетни установки. В резултат е избухнал пожар на бензиностанция в родния град на украинския президент Володимир Зеленски, сподели представител на локалните управляващи. Като всички известия от регионите на военни дейности, и тази информация не може да бъде тествана по самостоятелен път.

Генерал-майор от запаса на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е бил арестуван при опит да напусне нелегално страната, оповестиха следователи. Той бил спрян на контролно-пропускателен пункт на границата с Унгария, където посочил подправени документи, че е неспособен за военна работа.

Междувременно украинският президент заяви, че е разжалвал двама бригадни генерали от СБУ, само че не изясни за какво. Единият от тях за последно е оглавявал подразделението на службата в южната Херсонска област, която в този момент е окупирана от Русия. " Нямам време да се занимавам с предатели ", сподели сбито Зеленски, като в това време похвали чиновниците на СБУ като цяло за напъните им по време на войната.

Украйна и Русия са си разменили през вчерашния ден военнопленници, заяви заместник-ръководителят на канцеларията на Зеленски Кирило Тимошенко, представен от Ройтерс. В резултат Москва е освободила 86 украински бойци, мъже и дами, сподели Тимошенко в интернет обява. Той не посочи какъв брой съветски военнослужещи е пуснал Киев. Размяната е станала в границите на водените сега мирни договаряния, обърна внимание Тимошенко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР