Украинските власти съобщиха, че близо до столицата Киев - в

...
Украинските власти съобщиха, че близо до столицата Киев - в
Коментари Харесай

Откриха масов гроб край Киев

Украинските управляващи оповестиха, че покрай столицата Киев - в село Бузова - е открит всеобщ гроб с десетки тела вътре, предадоха международните организации.

Това се случва дни, откакто съветските окупационни войски бяха победени и прокудени от северната част на Украйна. В продължение на седмици те избиваха цивилни невъоръжени жители и това е следващото доказателство за военните закононарушения на съветската войска. Край Киев досега бяха открити няколко всеобщи гробове. Няма информация за точния брой на убитите. Москва продължава да отхвърля, че нападна цивилни, макар ежедневните доказателства в противното. Тя даже отхвърля, че води война против украинския народ. На 24 февруари Русия стартира непредизвикана война против Украйна. Един от фронтовете на съветската войска беше точно към столицата Киев, само че „ безаналоговата “ войска на Владимир Путин беше разгромена.

Военната акция на Русия в покрайнините на Киев ще се запомни с нечовешките убийства на цивилни и всеобщите грабежи на съветските мародери. След провалянето край Киев съветската войска ще концентрира офанзивите си в източната част на Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери скупчването на съветски войски в Източна Украйна и дефинира идните сражения там като " значима, а както някои споделят – решителната борба в източната част на нашата страна ". Това ще бъде тежка борба, добави президентът на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР