Украинските власти са започнали разследване на двама депутати, заподозрени в

...
Украинските власти са започнали разследване на двама депутати, заподозрени в
Коментари Харесай

Разкриха първият в Украйна корупционен скандал, свързан с Биткойн

Украинските управляващи са почнали следствие на двама депутати, обвинени в присъединяване в рушвет по отношение на напъните за възобновяване.

Този ход е част от съгласуваните старания за битка с корупцията по високите етажи на властта – приоритет за Украйна, която се стреми към участие в Европейския съюз и се приготвя да получи забележителна западна помощ за възобновяване след нашествието от Русия.

Националното антикорупционно бюро на Украйна (NABU) разкри , че народен представител, член на парламентарната комисия за битка с корупцията, е бил заловен да предлага първия в страната документиран Биткойн ( BTC ) рушвет. Друг народен представител е обвинен в организирането на предаването на $150,000 в брой, скрити в китайска декоративна кутия, на паркинг на супермаркет в Киев.

И двата подкупа са имали за цел да обезпечат държавни средства за планове за възобновяване и за тях е съобщил ръководителят на Държавната организация за възобновяване и развиване на инфраструктурата на Украйна.

Заместник министър-председателят по въпросите на възобновяване сътрудничи на проверяващите при разкриването на втория скрит план. Освен това настрана следствие разкрива случай, при който частен строителен бизнесмен и шеф на държавна компания сякаш са предложили рушвет в подмяна на позволение за строителство върху държавна земя.

Въпреки че самоличността на забърканите лица не беше разкрита, държавната организация за възобновяване акцентира непоколебимия си ангажимент в битката с корупцията, определяйки я като главен принцип в работата си.

Тези следствия се развиват тъкмо преди решението на Европейски Съюз дали да стартира договаряния за участие с Украйна. Европейски Съюз непрекъснато упорства Украйна да ускори битката си с корупцията. Този надзор подхожда на следреволюционната траектория на страната, която имаше за цел да се дистанцира от проруското въздействие, като акцентира на по-тесните връзки с Европейски Съюз.

Посещението на ръководителя на Европейския съвет съответства с предварителното утвърждение от украинския парламент на извънредно значимо антикорупционно законодателство, което има за цел да укрепи ресурсите на NABU и да ускори ограниченията за отбрана на антикорупционния прокурор.

Фокусът на NABU остава битката с военните закононарушения в основни браншове като защитата и възобновяване. Освен това неотдавна организацията разгласи съмнения против двама високопоставени чиновници в региона на киберсигурността за заграбване на средства.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР