Украинските власти обявиха днес, че петима настоящи и бивши служители

...
Украинските власти обявиха днес, че петима настоящи и бивши служители
Коментари Харесай

Украйна заяви, че е разбила руска шпионска мрежа в разузнаването си

Украинските управляващи оповестиха през днешния ден, че петима сегашни и някогашни чиновници на разузнаването са обвинени в предаване на информация на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), и обявиха, че са " обезвредили " тази " мощна мрежа " на Москва, съобщи Франс прес.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че всичките петима членове на тази " вражеска група " са били задържани.

Според Главната прокуратура те са украински жители. Единият от тях е работил за районен клон на ССУ, а другите четирима преди този момент са били чиновници на военното разузнаване (ГУР) на министерството на защитата и на Службата за външно разузнаване.

Украинските специфичните служби настояват, че са " обезвредили тази мощна мрежа от сътрудници на ФСС ", настояща в Украйна.

Според украинските спецслужби задачата на арестуваните е била да предават на Русия информация за украинската войска и за " главната енергийна инфраструктура на страната ".

Според прокуратурата някои от тези сътрудници са дали на Москва информация за типа на транспортните средства, употребявани от военното разузнаване, местонахождението на украински бойци, системите за сигурност на две украински атомни електроцентрали и маршрутите, употребявани за внасяне на задгранични оръжия в страната.

Твърди се, че един от тях е предал и информация за отбранителните системи, ситуирани наоколо до черноморското пристанище Одеса, и за реактивните системи за залпов огън в Харков, в североизточната част на страната, в миг, когато и двата обекта постоянно са обект на съветски удари.

Агентите са обвинени в " държавна измяна " за това, че са предали тази информация против финансово възнаграждение, оповестиха от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР