Украинските власти обвиниха днес Русия, че нанася артилерийски удари по

...
Украинските власти обвиниха днес Русия, че нанася артилерийски удари по
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия, че стреля по маршрута на мисията на МААЕ към Запорожката АЕЦ

Украинските управляващи упрекнаха през днешния ден Русия, че нанася артилерийски удари по Енергодар - града, в който се намира Запорожката АЕЦ, в деня, в който там се чака да дойде задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ), предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Руснаците нанасят артилерийски удари по маршрута, по който задачата на МААЕ би трябвало да се придвижи към Запорожката централа ", окупирана от руснаците, написа в Телеграм живеещият в заточение кмет на града Дмитро Орлов. Според него делегацията не може " да продължи пътя си " към АЕЦ " по съображения за сигурност ".

Мисията на МААЕ се чака да посети през днешния ден централата - най-голямата в Европа, която е под съветска окупация. Обектът бе обстрелян в последно време нееднократно, което породи опасения от нуклеарна злополука.

" Настояваме Русия да спре своите провокации и да даде на МААЕ достъп до тази украинска нуклеарна апаратура ", продължи Орлов.

От ранна заран руснаците " стрелят по Енергодар с гаубици, с автоматизирани оръжия и го обстрелват с ракети ", насочи той настрана обвиняване в Телеграм по-рано през днешния ден, като помести фотоси на развалени здания и стълбове черен пушек.

Вчера украинците към този момент упрекнаха руснаците, контролиращи Енергодар и централата, че са обстреляли града с желанието да хвърлят отговорността върху украинските сили.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР