Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли

...
Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли
Коментари Харесай

Украинската прокуратура каза, че разследва руските сили за военни престъпления

Украинските управляващи и очевидци упрекнаха съветските сили, че са стреляли с танкове по къща в село покрай Харков в Източна Украйна и са умъртвили няколко цивилни, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5239
В Харковска област регионалната прокуратура заяви през вчерашния ден за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и по-късно върнато под контрола на Киев. " (Руските) военни стреляха с танк по жилищна постройка. Убити са двама мъже и една жена ", съобщи тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията сподели, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя разгласява фотоси на овъглена къща и гробове с елементарни кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският ефирен канал Си Ен Ен пък разгласява фрагменти от камери за видеонаблюдение, на които се вижда по какъв начин двама украински цивилни са убити в тил от съветски бойци.

На видеото, снимано покрай автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда по какъв начин група от петима бойци претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама бойци ги прострелват в тил. Според Си Ен Ен украинската прокуратура проверява случая за военни закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР