Украинските въоръжени сили съобщиха, че Русия е прехвърлила някои от

...
Украинските въоръжени сили съобщиха, че Русия е прехвърлила някои от
Коментари Харесай

Киев: Русия е прехвърлила някои от силите си от Мариупол към офанзивата в източната част на Украйна


Украинските въоръжени сили оповестиха, че Русия е трансферирала някои от силите си в пристанищния град Мариупол към офанзивата в източната част на Украйна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4880
Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви през днешния ден, че няколко съветски батальона са били изпратени от Мариупол към град Попасна в Луганска област. Попасна е един от центровете на бойните дейности в източната част на страната и съветските въоръжени сили се пробват да пробият украинската защита там, с цел да обкръжат украинските сили. Генералният щаб добави, че руснаците се пробват да напреднат и от Изюм към градовете Славянск и Барвинкове. Украинският боен анализатор Олег Жданов съобщи пред АП, че прехвърлянето на сили от Мариупол към фронтовата линия отразява съветския неуспех да реализират прогрес там.

Руските въоръжени сили към момента се пробват да се оправят с последната украинска опозиция в големия цех за стомана " Азовстал " в Мариупол. Днес Организация на обединените нации ще координира старания за евакуация на цивилни от завода.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР