Украинските въоръжени сили са нанесли удари по югозападната част на

...
Украинските въоръжени сили са нанесли удари по югозападната част на
Коментари Харесай

Украинската армия нанесе удар по Луганск с касетъчни боеприпаси

Украинските въоръжени сили са нанесли удари по югозападната част на град Луганск, евентуално употребявайки касетъчни муниции с огромен обхват на деяние, заяви кореспондентът на ТАСС подполковник в оставка Андрей Марочко. 

" Около 10 ч. московско време в югозападната част на град Луганск жителите чуха задействалите се системи за Противовъздушна отбрана, след което проехтяха... гърмежи, мощно наподобяващи експлоадирането на касетъчни муниции. Не беше единствено един гърмеж, а огромен брой съвсем едновременни гърмежи. Мога да предположа, че това е била ракета с огромен обхват, оборудвана с касетъчна част. Засега не мога да кажа сигурно каква ракета са употребявали украинските бойци ", описа Марочко.

Той позволи, че украинските сили може да са блъснали Луганск с нов вид муниции. " Експлозията на ракетите " Сторм шадоу " е малко по-различна ", изясни Марочко.

Междувременно губернаторът на съветската Белгородска област заяви, че украинските сили са обстрелвали с ракети " Град " съветския град Шебекино, ситуиран наоколо до границата с Украйна, като при нападението е била убита една жена, добавя Ройтерс. 

" За огромно страдание един човек е умрял – жена, карала велосипед по тротоара... Нараняванията, получени от шрапнелите, са били несъвместими с живота ", написа Вячеслав Гладков в " Телеграм ".  

" Град " е реактивна система за залпов огън, която нормално инсталирана на шаси на камион " Урал-375Д ". Тя се употребява както от украинските, по този начин и от съветските сили, отбелязва Ройтерс.

Правозащитни организации смятат насочването ѝ против цивилни за военно закононарушение.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР