Украинските въоръжени сили не могат да стрелят по руски войски

...
Украинските въоръжени сили не могат да стрелят по руски войски
Коментари Харесай

Forbes: Украинските въоръжени сили не могат да стрелят по руски войски поради липса на снаряди

Украинските въоръжени сили не могат да стрелят по съветски войски заради липса на снаряди. Недостигът на снаряди не разрешава на украинските въоръжени сили (ВСУ) да стрелят по съветските войски, даже и при положение на ранно разкриване. Това заяви списание Forbes.

Както отбелязва изданието, „ със прекъсването на помощта от Съединени американски щати украинските артилерийски батареи понижиха броя на изстреляните снаряди от 6 хиляди на 1 хиляди “. Поради липса на муниции, в доста случаи украинските войски, макар че откриват съветски щурмови групи, „ се оказват безсилни “ и не могат да ги ударят.

Украинските въоръжени сили не могат да стрелят по съветски войски заради липса на снаряди

Липсата на муниции, написа изданието, също е една от аргументите за отстъплението на украинските въоръжени сили от Авдеевка. В същото време, както отбелязва Forbes, дефицитът на снаряди е най-сериозният, само че не единственият проблем на украинските войски. В украинските въоръжени сили липсват персонален състав и ракети за противовъздушна защита, има и забавяния в ремонта на развалената в борбите техника.

На 2 април съветското министерство на защитата заяви за възстановяване на тактическата позиция на съветската войска в няколко посоки, в това число Времев, Южен Донецк и Херсон. Руският министър на защитата Сергей Шойгу по време на тематичен конферентен диалог с управлението на въоръжените сили сподели, че от началото на годината общите загуби на въоръжените сили на Украйна са над 80 хиляди души, 14 хиляди оръжия, в това число 1,2 хиляди танкове и бронирани машини.

Припомняме, че украинският президент Володимир Зеленски призна по време на изявление, излъчено на 6 април, че украинските сили сега не разполагат с задоволително муниции, с цел да стартират и поддържат бъдещи контраофанзивни интервенции. Той повтори, че сега се употребяват дронове, с цел да се компенсира отчасти дефицитът на артилерийски муниции.

Зеленски акцентира, че Украйна би трябвало да предприеме контрамерки, с цел да лиши съветските сили от способността да приготвят и организират обилни настъпателни старания, а не да разчитат единствено на отбранителни интервенции.

Висши украински служители отдавна приканват за навременна и устойчива военна помощ от Запада.

Зеленски неотдавна съобщи, че закъсненията в помощта за сигурност са принудили Украйна да отстъпи самодейността на бойното поле на Русия.

ISW продължава да прави оценка, че дефицитът на западна военна помощ е принудил украинските сили да употребяват материални средства и в този момент би трябвало да вземат сложни решения по отношение на своята защита.

Източник – Forbes/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР